dissabte, 23 de desembre del 2006

Els carrils bici , moda o necessitat ?

Últimament apareixen els carrils bici com a bolets , els ajuntaments destinen molts diners per construir-los i els nostres polítics van atrafegats inaugurant-los . A les grans ciutats són els mateixos ciutadans qui els demanen i penso que en molts llocs de les grans "urbes" fan falta. Però penso que l'error més gran es produeix a les petites ciutats i pobles d'aquest país on fan més nosa que servei , els passeigs marítims de les nostres costes , rambles i parcs n'estan plens , sense cap continuïtat , moltes voreres han aparegut pintades de vermell , hi ja tenim carril !! , i menys espai pels vianants . A l'estiu i els caps de setmana els pares i mares hi van amb els seus fills i aquí s'acaba l'historia , a l'hivern i a diari les bicis que veiem van pels carrers i carreteres que és , (penso) pel lloc que tenen que anar . Els cotxes i altres vehicles a motor s'haurien d'adaptar , acostumar i compartir l'espai amb les bicicletes , al capdavall varem arribar primer !! .
Totes les noves construccions viàries , carreteres i carrers no s'haurien de deixar fer si no tenen marcats més espais per les bicis , i a les zones ja construïdes la mobilitat a motor hauria de ser compartida amb les bicicletes , amb respecte i prudència per les dues parts.
A part de solucionar el problema de la mobilitat a les ciutats , els pares i nosaltres mateixos hauríem de veure més enllà , segur que a la vora de casa nostra hi ha camins , vies verdes i carreteres tranquil.les que no les fem servir o hi anem molt poc . També , si cal , podem desplaçar-nos amb tren o amb cotxe i carregar les bicis , hi ha llocs tranquils i meravellosos per poder practicar , circular i viatjar amb la nostra màquina
, Força i a rodar !!