dimecres, 6 de desembre de 2006

Volta als Ports de Tortosa-Beseit amb bttFeia temps que teníem al cap aquesta ruta , poder fer-la per etapes era lo més interessant , ja que ens permetia poder-la fer circular i poder donar tota la volta al Massís del Port. La idea era bona ja que part del terreny encara es conserva força verge , passaríem per llocs tranquils i lluny dels bullicis de les carreteres i pistes molt transitades.
La gràcia era fer-ho amb bicicleta de muntanya ja que volíem passar per pistes de terra i poder carregar en els portapaquets de les bicis l'equipatge per aquests 4 dies i això la btt ens ho permet ja que són més robustes i porten els forats per poder collar els portapaquets.

El lloc de sortida seria Xerta , a la riba de l'Ebre , un bon lloc per deixar el cotxe i per poder tornar l'últim dia per la via verda.

Les etapes serien les següents :
1a etapa : Xerta-Molí de l'Abat (La Sénia) 51 km
2a etapa : Molí de l'Abad-Beseit 43 km
3a etapa : Beseit-Arnes 18 km
4a etapa : Arnes-Xerta 42 km

1er dia : Sortim de Xerta per anar a buscar el canal Xerta-Calig per una pista asfaltada d'uns 2 km de pujada i que ens porta al peu d'aquest canal abandonat , seguim el canal per una pista lateral semi-asfaltada que ens deixa a la vora de Mas de Barberans, aquí agafem la carretera que ens portarà fins a La Sénia i després fins al Molí de l'Abad , un hostal-camping a la vora de la carretera que va al pantà d'Ulldecona.Cal destacar que la pujadeta fins a Mas de Barberans ens castiga una mica.

2on dia : Sortim del Molí d'hora ja que l'etapa d'avui és la més dura dels 4 dies , hem de pujar fins el Coll de la Creu que està a 1235m d'alçada , a 5km més amunt de Fredes que es troba a 1093m i sortim del Molí que està a uns 400m. Passem pel pantà d'Ulldecona , pel monestir de Benifassà , i comença la pujada d'uns 12km fins a Fredes (Castelló) on omplim els bidons d'aigua , aquí comença la pista de terra que ens porta fins al Coll de la Creu i que després ens baixarà fins a Beseit (Terol) , a Beseit arribem destroçats de l'esquena i braços ja que la baixada és molt llarga i de molta pedra. Aquí descansem al Hotel-rural Font del Pas.

3er dia : Sortim de Beseit i ens dirigim cap a Arnes per una pista de terra sense desnivells importants , passem per sota de la Penya Galera i travessem el riu Algars , ens desviem fins al Toll del Vidre per fer un bon bany , aquesta etapa és la més curta , però la dediquem a descansar després de la duresa de l'etapa anterior , arribem a Arnes i descansem a la Hostal Can Barrina , petit hostal-restaurant molt recomanable on el Lluís ens acull de meravella , una gran persona.

4rt dia : Sortim d'Arnes per la carretera per anar a buscar tot seguit una pista que ens porti a la via verda , arribem a l'estació abandonada Arnes-Lledó , aquí agafem la via abandona de l'antic ferrocarril que anava d'Alcañiz fins a Tortosa , passant per Horta , Bot , El Pinell , Prat de Comte , passant per molts túnels i que ens deixa a tocar de l'Ebre , que ja no ens deixarà fins a l'arribada a l'estació de Xerta.


La Volta als Ports
Uploaded by carsol


2 comentaris:

RAMON GUIMERA LORENTE ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ramón Guimerá Lorente ha dit...

Tos fico enllás a la meua web http://beceite.blogspot.com