divendres, 2 de febrer del 2007

Cicloturisme


Definicions de CICLOTURISME :

Consisteix en la pràctica del ciclisme sense ànim competitiu, usant la bicicleta com a mitjà d'exercici físic, diversió, transport o turístic. (Viquipèdia)

Pràctica del turisme amb bicicleta.
(Enciclopèdia catalana)

Podríem dir que és la forma d'anar amb bicicleta sense competir , sense presses , sense el temps que ens cronometra , sense la necessitat de sortir per anar a guanyar.

Penso que aquesta definició de cicloturisme no és la que tenen entesa la majoria de ciclistes que tenen una llicència federativa de cicloturista.

Jo , que durant molts anys he tingut aquesta llicència puc dir i assegurar , que he mirat el temps al rellotge , que he mirat de rebaixar la mitja del meu comptaquilòmetre , que he intentat passar al ciclista o grup que tenia al davant , que a les marxes intentava aconseguir un millor lloc per tenir diploma o les medalles d'or , de plata , que arribava rebentat fent molts quilòmetres per preparar-me , que si no et trobaves bé aquell dia , malament , ja no faria un bon temps !! , que he acudit a marxes importants i que donen prestigi fer-les , que acabes comprant bicicletes tant bones com els professionals , 10 corones , carboni , radis plans , pulsòmetre , materials molt cars per baixar el pes de la màquina , etc ... , però no hi renego també m'ho he passat molt bé. L'estat bo de forma és com tocar el cel , és estar en un estat que no et fa por res , que domines la situació , que puges i que trobes el ritme.


Però penso que amb el pas del temps i amb la baixada de la forma física, te n'adones i arribes a la conclusió que cicloturisme vol dir per a mi , una altre cosa , vol dir viatjar sense la pressa i gaudir del paisatge , conèixer el país sense anar a 28 km de mitjana , parar a llocs on no hi havies parat mai , no són importants els km , sinó per on els fas , és buscar sensacions d'independència , de llibertat , és disfrutar preparant la ruta a casa , és poder fer fotos , és una manera d'entendre el temps lliure , és quasi bé una filosofia.

No et cal una bici lleugera i molt bona , et cal una màquina que et porti i que la puguis carregar si cal . Hi ha gent que es compra un Mercedes per anar a l'hort , doncs lo important no és el vehicle , lo important és anar a l'hort.