dimecres, 16 de maig del 2007

Ciclistes , trànsit , cotxes , vianants ...

A les tardes dels dimecres , a la tornada de la sortida amb bici de carretera que fem el meu amic Salvador i jo , moltes vegades entrem a la ciutat per la Ronda Europa , venint des de la carretera de Vilafranca , són quarts de set de la tarda , tenim que travessar 5 rotondes fins que ens acomiadem a l’alçada de l’antic Sabeco. Realment arribar a la cinquena rotonda és tot un èxit , és com acabar una gimcana , com pujar al dragon can , com despertar-te d’aquell mal son que et persegueixen , realment és com tornar a néixer.

Sortint de Vilanova pots fer molts km per carreteres tranquil.les , pel Garraf , Baix i Alt Penedès , entre camps i vinyes , per pobles tranquils , evidentment que et trobes vehicles , però no et jugues el físic com a l’arribada a casa.

El problema és que els pobles i ciutats estan creixent massa i per arribar a la carretera de sortida , que abans la tenies a 2 minuts ara la tens a un quart d’hora , tens que passar per multitud de trencalls , rotondes , accessos a polígons industrials i zones comercials , ple de camions i persones que van a zones que abans eren camps i masies , realment hem fa molta pena.

Hem pregunto si aquest creixement té fi ?

A on anem? i què volem?

Cal parar aquesta bogeria de construir que no ens porta enlloc i tornar a l’equilibri que hem perdut.

Ningú a pensat amb nosaltres , els ciclistes , els més dèbils , les carreteres continuen brutes , els arcens són molt estrets i a la vora de l’asfalt ja hi ha la vorera , estan plens de vidres , amb molts clots , això ens obliga a anar més pel mig amb el evident perill que un camió ens afaiti. La majoria de conductors desconeixen les normatives noves de transit , no saben que tenen que deixar 1’5 m de distància lateral per poder avançar a un ciclista , no saben que dos ciclistes poden circular amb paral·lel , que un pilot te preferència de pas tot ell dintre de una rotonda i que ja n’estem farts de que ens toquin el clàxon a un metre de distància i de que ens donin consells de com hem de circular.

Els ciclistes acabarem agafant el cotxe amb les bicis a dintre fins anar a cercar una bona sortida sense transit , realment una putada.