dijous, 10 de maig del 2007

Opcions per les vacances


Ara que comença a fer bon temps ens venen les ganes de preparar rutes o travesses per fer aquest estiu . La pregunta és ?? , on anirem aquestes propers vacances amb la bici ??
Penso que tenim moltes possibilitats i la península i el país donen moltíssim.
Tenim les clàssiques rutes com : El camino de Santiago , la via de la plata , el camí dels bons homes , la transpirenaica , la ruta del Cid , la ruta de don Quijote , les vies verdes , la via Augusta , etc , totes elles marcades en el terreny amb pintura o cartells indicadors , aquestes acostumen estar bastant transitades els mesos d'estiu.
També tenim les empreses del sector que organitzen vacances amb bicicleta , tenim viatges per Holanda amb barco i bici , cicloturisme per l'Empordà , viatges al Marroc , i moltes més ... Aquestes empreses t'ho faciliten tot , les bicis , el lloc on dormir , el transport d'equipatge , un guia , etc , però no és el meu estil , penso que una de les coses que hem motiva per fer sortides amb la bici és preparar jo mateix les rutes , arriba a ser tant divertit com el mateix viatjar.
D'altra banda tenim l'opció d'organitzar-nos pel nostre compte (que crec que és la millor) , i preparar la sortida a la nostra mida , instal·lar el porta-paquets , preparar la bici , les bosses , els mapes , cercar una ruta allunyada del transit intens i que tingui bons paisatges, si pot ser circular ja que ens permet sortir i arribar del lloc on hem deixat el vehicle , buscar els llocs per dormir i així poder ajustar les etapes . També tenim l'opció de carregar les bicis al tren hi fer una ruta lineal per etapes fins a casa.