diumenge, 24 de juny del 2007

Sant Joan , ressaca de coca i cava + bici híbrida

Avui pel matí (Sant Joan ), després de la revetlla d'ahir amb coca, cava i coets el cos hem demanava una sortida amb bicicleta , però curta ja que era una mica tard després de la festa.
He agafat una bici híbrida (bicicleta de carretera amb manillar pla i pneumàtics més gruixuts , triple plat) , feia temps que no l'agafava i hem venia de gust ja que el tomb que volia fer podria tenir algun tram no massa bo.
Surto de Vilanova i la Geltrú per la carretera que va al pantà de Foix , passo Rocacrespa , la presa , Castellet , travesso el pont del Foix i al km 14 giro a l'esquerra per pujar cap al nucli de Clariana que pertany al municipi de Castellet i La Gornal (municipi de l'Alt Penedès tocant al Baix) , aquí tenim una pujada curta (3 km) però dura , molt coneguda a la comarca. Ja veien les cases de Clariana i faltant 200m per entrar al poble girem a l'esquerra , passarem per la masia de la Creu (antic restaurant amb piscina) ara abandonat i amb un estat trist , passo per davant d'uns dipòsits grans d'aigua i una torre de guaita (petita rampa) i aquí comença la baixada fins a Mas Trader (urbanització de Cubelles) passo per davant de l'entrada de dita urbanització amb una rotonda-monument dels anys 60 feta amb un gust horrible , continuo baixant i al km 24'5 torno a travessar el Foix per un altre pont , a uns 200 m giro a l'esquerra per un trencall asfaltat que hem porta per vora del riu i cases fins a la masia del Salze que està a tocar de la carretera del pantà que abans havia passat. Aquí giro a l'esquerra , pujo les rampes del Corral d'en Milà i baixo cap a Vilanova.
Aquesta volta té uns 33 km i és tot per asfalt , l'únic tram dolent està abans de la masia del Salze on l'asfalt està un mica aixecat.
Gràfica extreta del llibre Ciclistes de Joan Garcia Ayllón.