dimecres, 3 d’octubre del 2007

Un exemple a seguir, el Quebec.






El Quebec ha posat en marxa una xarxa ciclista de 4000 km anomenada "la route verte", aquesta ruta és la més extensa del continent i ha estat finançada en part pel Ministeri de transports del Canadà en un 25% i la resta per organismes públics i privats, gràcies a la bona gestió feta per l’associació Velò Québec.

La via ciclista que portava uns 12 anys de construcció i ja té finalitzats el 90 % de tot el recorregut, passa per tretze regions del Quebec i 300 municipis .

El cost total d’aquesta obra és d’uns 118 milions d’euros , el Ministeri de transports té molt clar que es té que promocionar l’esport i la mobilitat en bicicleta.

Han aprofitat línees de tren en desús tant conegudes com : Petit Train du Nord (Laurentides), Petit Témis (Bas-Saint-Laurent), Parc linéaire des Bois-Francs (Centre-du-Québec) o la Pista Jacques-Cartier-Portneuf. La resta de les vies passen pel mig d’espectaculars boscos, al costat dels rius i pobles tranquils i idíl·lics.

Podeu veure informació en aquest PDF i en la seva WEB.

Aquí al nostre país caldria prendre exemple i començar a actuar i a planificar trams per poder ciclar per les nostres carreteres i ciutats amb seguretat.