dijous, 25 d’octubre del 2007

Victor Iturat, seguint la tradició.

El passat dia 21 d’octubre es va celebrar la clàssica Escalada a Montjuïc, aquest any s’ha celebrat la 44 edició, prova organitzada per l’Esport ciclista Barcelona. Aquest club porta organitzant l’escalada des de l’any 1965, també era el responsable de la desapareguda Setmana Catalana. Aquest club té seriosos problemes per organitzar la prova l’any vinent i podria desaparèixer. El seu president Joaquim Sabaté, fill del fundador l’any vinent abandona el càrrec, el club és petit, no té pressupost, té pocs socis i rep molt poques ajudes. Espero que es pugui solucionar i tinguem escalada per anys. Per aquesta prova han passat i han guanyat els més grans, ciclistes com :
Bahamontes, Eddy Merckx, Thevenet, Zülle, Alvaro Pino, Chiappucci, , Poulidor, Marino Lejarreta, Vicente Velda (el seu fill corria aquest any) etc ...
Aquest any cal destacar la brillant victòria en categoria junior del vilanoví Víctor Iturat del equip Toyota Orbel de la vila de Vila-real a Castelló (País valencià), veure classificació. El Victor segueix la tradició del seu avi Vicenç Iturat, brillant ciclista del anys 50-60 que va córrer en les tres grans proves ( Tour, Vuelta i Giro ) jo ja li vaig fer el meu petit homenatge amb un article en aquest Bloc . El Víctor va guanyar la prova amb un temps de 9’12 “ i només va poder ser seguit per David Ruiz que va ser segon a 8”. El ciclista vilanoví tanca enguany una excel•lent temporada, en la qual va ser segon en el campionat de Catalunya de contrarellotge.