dilluns, 5 de novembre del 2007

Ruta plana per l'Alt Empordà

Aprofitant el bon temps que ha fet aquest pont de Tots Sants hem decidit anar a l'Alt Empordà, amb les bicis i també a fer una petita caminada pel Cap de Creus. Són llocs que s'hi té d'anar de tant en tant, per veure com evoluciona el terreny, el paisatge, els pobles i els camins i veure les aberracions que fa la construcció massiva a zones com el Cap de Creus, a la costa del golf de Roses o a les platges de Sant Pere Pescador amb una quantitat exagerada i preocupant de càmpings.
Aquest cop la sortida amb bici l'hem feta des de Torroella de Fluvià, poble a la riba del riu que porta el mateix nom. Hem aprofitat una ruta marcada pel Consell Comarcal d'uns 26 km, està ben marcada amb plafons a les cruïlles i no comporta cap dificultat tècnica ja que es circula per pistes amples i sense cap desnivell. Ruta ideal per fer amb canalla o gent no iniciada .
Aquesta volta realment surt de l'Escala que és el lloc que hi ha el plafó amb el mapa i el km 0, a la vora del Safareig del Padró, al costat del Passeig d'Empúries.
Nosaltres sortim de Torroella per la carretera C-31 , creuem el Fluvià i arribem a L'Arbre Sec, aquí girem a l'esquerra en direcció L'Armentera-Sant Pere Pescador, a uns 100m trobem un trencall a la dreta i agafem la pista de terra marcada amb un cartell en direcció a Viladamat, ja estem dintre del circuit marcat. Passem per la vora de l'Ermita de la Mare de Deu de l'Om, ens desviem i anem a visitar l'ermita, petita i bonica, lo curiós es que està rodejada de plataners i no d'oms.
Arribats a Viladamat travessem la carretera Gi-623 i entre camps ens dirigim cap a l'Escala, aquí a la vila les senyales ens porten fins el km0 abans esmentat, agafem el passeig d'Empúries i ens dirigim cap a les ruïnes d'Empúries passant per la platja del Portitxol per un carril-passeig en perfecte estat només apte per bicicletes i vianants. D'aquí ens dirigim cap el llogaret de Cinc Claus on tenim l'Ermita de Santa Reparada, seguim per la pista de la dreta seguin les marques que indiquen l'Armentera, a l'arribada a aquest poble seguim els cartells de la ruta que indiquen riu Fluvià, trobem el riu i circulem molta estona al seu costat (uns 2 quilòmetres) fins a arribar a l'Arbre Sec, lloc de la nostra entrada a la ruta, agafem la carretera a l'invers que en fet al començament i arribem a Torroella, al final nosaltres hem fet 30 km rodons.