dimarts, 26 d’agost del 2008

Amb bicis plegables per la via verda ( 2 )



El passat dia 01/10/07 vaig escriure un Retall amb el títol : Amb bicis plegables per la via verda ( 1 ), en el qual relatava la ruta feta amb bicis plegables per la via verda de la Terra Alta des de Horta de Sant Joan fins a Tortosa.

El dia 19 d'aquest mes d'Agost hem tornat a la via verda per fer l'altre tram que ens faltava, amb
sortida a Alcanyís (Terol) i arribada a l'estació d'Arnes-Lledó, aquest tram anomenat Val de Zafán i que empalma amb el de la Terra Alta passat el Riu Algars que es la frontera natural amb Catalunya. Aquesta vegada hem utilitzat els serveis de l'empresa Esgambi, aquesta empresa d'Horta de Sant Joan et porta al punt de sortida que vulguis, va be poder-la fer servir algunes vegades per poder enllaçar alguns trams i no tenir que deixar el cotxe i després tornar-lo a recollir.
La sortida des de la vila d'Alcanyís es fa de la rotonda qui hi ha a la sortida del poble en direcció a Casp, aquí ens trobem a la boca d'un túnel que ens obre les portes de la via verda i que ens porta fins a passat Valdealgorfa durant uns 16 Km per un terra sense condicionar i compartit amb els vehicles dels pagesos, que fan servir la via per poder arribar als seus camps, durant aquests 16 km de recorregut ciclable totalment, amb alguns clots i ple de pols per falta de pluja. En aquests 16 primers km hem patit una mica amb les plegables, d'entrada els primers km són de cara amunt i amb un terra ple de pedres, ens a costat una mica la adaptació al terreny, es nota en algun moment la falta de suspensió i ens hem d'acostumar a la posició a dalt de la bici, però realment aquestes maquines ens han donat molt bon resultat, per postres el dia ha estat molt calorós, però hem passat amb nota.
Passada l'estació de Valdergorfa ens trobem amb el túnel mes llarg del recorregut ( 2'300 Km) totalment recte i sense llum, anomenat el túnel de l'equinocci, ja que dos cops a l'any la llum del sol entra per una punta i surt per l'altre, ha estat molt agraïda la frescor que hi feia a dintre.
Anem passant estacions abandonades, la de Valjunquera, Valdeltormo, passem un aqüeducte sobre del riu Matarranya i arribem a l'estació de Torre del Compte convertida en un hotel-restaurant, d'aquest punt la via torna a pujar fins a l'estació de Vallderoures, d'aquest lloc ja comença a baixar fins a l'arribada a Arnes-Lledó, abans hem travessat el riu Algars per un llarg aqüeducte. D'aquí per una carretera comarcal hem arribat a Arnes, lloc on teníem el cotxe. Total 52 km força divertits.