divendres, 2 de gener del 2009

Estada i senderisme a Oix (Alta Garrotxa)

Aquests dies de cap d'any hem anat a passar uns dies al poblet d'Oix a l'Alta Garrotxa, la idea era fer una mica de ciclisme de muntanya, alguna caminada i celebrar la revetlla de Cap d'Any a l'Hostal de la Rovira on hem estat allotjats. D'entrada el temps no pintava gens bé, a la zona d'Olot i a la Vall d'en Bas va caure una nevada de la host..., i durant 3 dies no va parar de ploure i de nevar, la bici s'ha quedat tots els dies a dintre del cotxe i no l'ha he tocat.



L'únic que hem pogut fer ha estat anar llocs interessants amb el cotxe i fer fotos, hem anat a la Vall d'en Bas i hem pogut observar la vellesa de la neu en aquesta plana que fa uns dies varem trepitjar amb les bicis per fer la via verda del carrilet. A un altre lloc que hem anat és a fer la pista (ara asfaltada) que va de Castellfollit de la Roca a Sant Pau de Segúries per la Vall del Bac, passant per l'antic Hostal de la Vall del Bac, a dalt del coll hi havia mig metre de neu, la pista estava oberta ja que havia passat la màquina llevaneus.
També hem anat a Beget, al Pont de Llierca, a Sadernes, etc ...


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

El dimarts dia 30 el dia va millorar i per fi varem poder fer una caminada d'unes
tres horetes, sortint d'Oix i resseguint el Gr 1 hem pujat a l'ermita de Santa Bàrbara de Pruneres, indret amb unes vistes espectaculars sobre la vall d'Oix i la de Sant Aniol amb el cim del Bassagoda al fons. Aquí vaig fer fotos i algunes de panoràmiques.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------

El dimecres 31 (dia de l'home dels nassos) , amb el grup complert de família i amics amb els que anàvem a celebrar el cap d'any ens tornàrem a calçar les botes i enfilarem muntanya a munt a fer una ruta circular d'uns 13 km que ens porta cap a la vall de Toralles amb la seva ermita de Sant Martí enclavada en una vall petita i verda.
Sortim en direcció al càmping, a uns 500m ens desviem cap a l'esquerra i deixem la pista asfaltada per agafar una altre que ens baixa fins a travessar la Riera d'Oix que porta un pam d'aigua, continuem camí amunt, passem algunes tanques pel bestiar, passem pel Mas de la Ferreria i enfilem cap a la masia de la Pineda, gran mas que hi ha al capdamunt d'un turó i que té unes bones vistes de la vall, continuem pujant fins a un trencall de 4 camins, aquí agafem el de la dreta que ja és més planer i que ens porta a l'ermita de Toralles, arribats a lloc ens rep el masover amb un porró de vi que és d'agrair i ens ensenya les quadres amb cavalls i carruatges que té una mica més avall en un paratge idíl·lic.
Aquí agafem el Gr 1 que ve de la Vall del Bac i que ja no deixarem fins a l'arribada a Oix, el camí planeja i passem entre dos cims, el Montpetit (898m) a la nostra dreta i el Montmajor (1075m) a l'esquerra, seguidament comencem a baixar i tornem a travessar la riera que porta força aigua, passem per darrera del càmping i arribem al capdamunt del poble, punt final d'unes tres hores de bona caminada.








Aquí podeu veure un petit vídeo amb les fotos :


1 comentari:

CICLISMO NINJA ha dit...

Qué envidia CHICOOOO!! Así da gusto comenzar el año. La foto panorámica es con la GoPro??? Dime-dime...