dimarts, 21 de juliol del 2009

Carreteres secundàries, nou programa de TV


L'escriptor i ciclista Rafel Vallbona protagonitzarà 'Carreteres Secundàries', una sèrie de LaQuimera per a la XTVL.
Des de el seu Bloc Tourmalet, podem seguir-lo.

'Tot comença quan agafes la bicicleta i et desvies de la ruta bàsica, quan alenteixes la marxa, obres els ulls i canvies la manera que tens de veure i entendre la vida i les transformacions del temps.'


‘Carreteres secundàries’ és una sèrie de 12 programes que s'estrena aquest dijous vinent dia 23 en els que, tot fent una ruta en bicicleta de carretera, muntanya o urbana, es proposa a l’espectador descobrir diversos indrets del país i la gent que els habita.
Tot comença quan et desvies de la ruta bàsica, alenteixes la marxa, obres els ulls i canvies la manera que tens de veure i entendre la vida i les transformacions del temps.
Al marge hi ha històries, llocs i persones fascinants que enriqueixen la idea oficial de país, li donen una dimensió inèdita. A ‘Carreteres secundàries’ no és tant important el final de la ruta, sinó què passa pel camí i quina gent trobem.
Cada capítol correspon a una ruta. A partir d’una tesi inicial i compartint la idea de J.V.Foix ‘m’exalta el nou i m’enamora el vell’, Rafael Vallbona, que presentarà l’espai, planteja un recorregut per connectar llocs i persones, tant d’ahir com de demà, per entendre millor el present. I a més, fent el viatge poc a poc, sense el soroll que no permet escoltar ni ser escoltat, aleshores tot pren una altra dimensió.
En aquest primer lliurament, els programes ens portaran per Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, el massís del Garraf, la serralada litoral, l’horta de Lleida, Sant Llorenç de Munt, la plana de Vic, les vinyes del Penedès, l’antiga ruta del carrilet d’Olot a Girona i la serralada de les Gavarres.
Les diverses bicicletes (a la imatge una Brompton) que s'utilitzaran durant el rodatge així com la roba han estat cedits per Probike, mentre que Vèrtic, ha cedit les mini càmeres que donen uns plans poques vegades vistos en imatges de ciclisme a la televisió.

Aquest programa el podrem veure a la nostra TV local, Canal Blau els dijous a mitjanit o a la web de XTVL.