dimarts, 8 de desembre del 2009

A peu i amb bici pel Baix Empordà

Aquests dies de Pont de la Puríssima hem marxat al Baix Empordà, teníem vàries propostes per fer, una prendre el tàndem, una altre no agafar bicis i anar a caminar i una altre que és la que hem triat, ha estat prendre les dues bicis plegables i també anar a caminar.

El lloc escollit per passar aquests dies de festa ha estat el petit poblet de Sant Feliu de Boada, a tocar de Palau-sator, a la casa rural de Can Barrull, lloc recomanable per passar uns dies de tranquil·litat, lluny de zones atapaides de gent.

El dissabte vàrem triar una ruta a peu de 12 km, extreta de la guia A peu pel baix Empordà ( 20 itineraris de senderisme entre Garbí i Tramuntana) de Cossetània edicions i del Consell comarcal de la zona. La volta surt del poble de Begur, baixa fins al mar cap a la reserva marina de Ses Negres, continua pel camí de ronda fins a la bonica cala d'Aiguafreda i torna de pujada fins a Begur passat per l'espectacular Paratge d'es Quinze, la volta et permet veure bones vistes de la Serra del Montgrí amb el seu Castell i de les Illes Medes, lo negatiu és que es passa per massa asfalt.
La ruta la tinc penjada al WIKILOC.



El diumenge hem tret les plegables del cotxe per anar de Sant Feliu de Boada fins a L'Estartit, passant per Fontclara, Fontanilles, Gualta, Torroella de Montgrí, desembocadura del Ter (Gola) i de tornada fent alguna variant del camí d'anada. Les bicis plegables per aquest terreny de pistes planes i bones han donat un bon resultat, en el seu moment vaig canviar els pneumàtics llisos de serie per uns de bmx amb taco i perfecte per aquest tipus de terreny, sense masses desnivells i amb poques pedres.
Volta de 39 km i penjada al WIKILOC.



El dilluns pel matí, tornem a caminar. Aquest cop hem fet una ruta per la Serra de les Gavarres sortint del poble de Fonteta, a tocar de la Bisbal d'Empordà.
Aquest volta la he copiat al GPS de la Marxa de les Guilles, una marxa senderista que surt del poble de Fonteta i que enguany han celebrat la 4a edició.
La volta té uns 12 km i la podeu veure també al WIKILOC de la mà d'en Toni Luque.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones plegables, bones fotos i bon terreny per fer-les servir.

Salutacions.

Jofre

CICLISMO NINJA ha dit...

No veas lo tranquilos y super bien q habeis tenido q estar. Un tiempo inmejorable, sol, buena temperatura. Habeis cargado bien las pilas ehh???? Vosotros si q os lo sabeis montar!!!

Rafael Vallbona ha dit...

Una bona experiència a imitar, Te n'informaré en tornar.
salut