dissabte, 21 d’agost del 2010

Per terra i asfalt

Per molta gent les bicicletes hibrides o de ciclocròs no formen part de la seva vida.

Les bicicletes de carretera com diu el seu nom són exclusives de l'asfalt.
Les de muntanya amb les seves gomes gruixudes ho són per la terra.
Sovint veiem ciclistes ocasionals que les utilitzem per l'asfalt, però aquest no seria el seu terreny específic.
Moltes vegades podríem enllaçar algunes carreteres i fer una volta més llarga, però ens trobem que acaben en una pista de terra o que l'asfalt està tant malament que no ens veiem en cor de passar-hi amb les rodes primes.

La solució són les bicicletes hibrides, d'estètica entre les Road i les Offroad et permeten passar per tot tipus de terreny i arribar allà on pensaves que no podries fer-ho.

El Josep i jo tenim la gran sort de tenir aquest tipus de màquines.
Avui hem fet una sortideta de 57 km trepitjant asfalt i terra.
Sortint de Vilanova ens hem endinsat al Massís del Garraf per Mas Alba, previ pas per la masia de Xoriguera, baixada cap a tocar de Puigmoltó per agafar pista de terra per arribar a Can Macià (Ribes), travessar la carretera per anar cap a Can Quadres i enfilar les dures rampes asfaltades de la urbanització de Mas Alba. Aquí ja hem entrat a dintre del Parc Natural i per pistes de terra hem anat cap a la Masia del Caçadors, Jafre i la Plana Novella. Una altre vegada asfalt per anar cap al Corral Nou, les Piques, Can Grau i baixada cap a Olivella. Al trencall girem a la dreta per pujar les Colines, arribem a la Rectoria a tocar de Sant Pere Molanta i girem a l'esquerra per pista asfaltada fins a arribar a la carretera de Vilafranca, davant mateix de Sant Miquel d'Olèrdola, baixada fins a Canyelles per la carretera en obres. Entrem a Canyelles per anar a buscar la pista de Can Ferrer de LLacunalba ara amb obres (suposo que per fer un carrer), d'aquí pujada per la urbanització de les Palmeres per asfalt per anar a sortir al Mas de l'Artís ara ja per pista i ens arriem avall cap a Vilanova.
El dia ha estat molt calorós i jo he trobat a faltar la forma física, les vacances passant factura !!