dimecres, 20 d’octubre del 2010

Coleman Zeus New Racer

Ha caigut a les meves mans gràcies a Celes Prieto una bicicleta dels anys 80, tota una clàssica, amb quadre Columbus de la marca Coleman i material de la casa Zeus (New Racer), quadre i components fets a l'estat espanyol, l'únic que és italià és la tija de manillar i manillar que són de la casa Cinelli. Ja la tinc tota desmuntada i estic netejant les peces, la bicicleta està molt ben conservada per tenir quasi 30 anys. La casa Zeus tenia la seu al Pais Basc, concretament a Abadiaño (Bizcaia) després de desaparèixer la casa Orbea va comprar la patent. El quadre Coleman, segons en Prieto és d'un fabricant espanyol, però a hores d'ara no he pogut trobar més dades. Les rodes no són Zeus però intentaré trobar-n'ha unes de la mateixa època.
Dona la casualitat que la meva primera bici de carretera també va ser una Zeus de color grog equipada amb el grup Zeus 2000.




11 comentaris:

Lluis Ciclista ha dit...

molt bona adquisició, pinta molt bé, els components estan perfectes així com el quadre, felicitats!!!

Anònim ha dit...

Ja veig que et comences a preparar per "L'Heroica".
Es que no pares quiet!.
I el més fotut es que a sobre ho encomanes.
Aquest quadre es una mica gran per mi, sinó es un 60 l'hi falta poc.
Fr&Co.

carlessol@gmail.com ha dit...

Tens bona vista i bona intuició.
Lo de l'Eroica ja veurem, falten 11 mesos i lo del quadre fa de centre a centre 59, jo sempre he gastat una 58 però ja va bé.
Salut !!

Lluis Ciclista ha dit...

Carlos tinc una pregunta per a tu referent a les talles dels quadres clàssics. Antigament es portaven els quadres molt grans amb les tiges de selló molt curtes ara és diferent els quadres són petits i les tiges sobresurten molt del quadre.
Saps si hi ha alguna relació entre talles o simplement és agafar el tub horitzontal com a referència per no anar molt estirat i patir de l'esquena???

Fran ha dit...

buena adquisición, realmente es que no paras.
Felicidades y a por la Eroica.
fran

CICLISMO NINJA ha dit...

Heroica? Queda muy lejos? Hay q llevar una bici de época verdad? Hay alguan web en castellano... me mola, me mola. Tenim que parlar, a aquestas cosas si q me apuntaría. Lo estudiaré detenídamente, simpre le puedes pedir una bici a algún colega septegenario de los q yo presumo abiertamente... ¿Hay q ir con un modelo intacto de bicicleta o se puede medio tunear?

carlessol@gmail.com ha dit...

Lluís, tens raó abans el quadres eren més grans i no és mirava l’estètica que té ara el sloping.
Les mides de centre de caixa de pedalier a centre del tub horitzontal eren de dos a dos centímetres parells (excepte alguns models que eren imparells o els fets a mida), les mides de llargada acostumaven a ser les mateixes que l’alçada, potser ½ cm menys, per això la mida de l’alçada i de la llargada eren quasi bé igual. Les tiges de manillar, ara dites potències, no tenien tantes varietats de mides, 6, 8, o 10, ara van de ½ cm en ½ cm.
A l’arribada del sloping i les mides amb polsades això ha canviat, ara una bicicleta de 17” o talla M pot anar bé a ciclistes entre 1’70 a 1’80, això abans era impensable, tot i així les mides de llarga han estat conservades o reduïdes una mica.
També cal dir que ara tinc la sensació que es va mes llarg i més alt. Per això si t’hi fixes moltes bicis de carretera porten molts gruixos d’arandela a sota de la potència del manillar. L’augment d’alçada molta part de culpa la té la bici de muntanya que ha acostumat al ciclista anar més alt.
També les mides d’alçada de la caixa de pedalier respecte al terra ha vaiat uns cm, abans eren més baixes.

Apa !!

Anònim ha dit...

Ja estic buscant els mallots antics i les sabates, ara he de posar a punt la "Macario" i cap a l'Eroica.
D'on podem treure una "chichonera" de tires?. Es que el casc no lliga amb l'estetica.
Manolo, demanar una bici es pot considerar doping tècnic.
Fr&Co.

carlessol@gmail.com ha dit...

Hòstia, hòstia, això ja va, no sortim d'una i ja ens fotem en una altre !!

Ens falta temps per fer tantes coses.
No pateixis, les "chichoneres" ja les demanarem, el Prieto en té i algun iaio també.
El tema de l'Eroica si et mires bé les activitats a la seva web ( http://www.eroica-ciclismo.it/documents/Programma_2010_DEFINITIVO.pdf ) la marxa ciclista és lo de menys, hi han parades, mostra, passejades i 4 nivells de marxa.
És un gran circ !!

Manolo, tens 11 mesos per anar fent. Avui he vist al Segundamano bicis vintage molt bé de preu que és poden anar restaurant.

CICLISMO NINJA ha dit...

El Marin tiene una ALLAN casi intacta, la vi el otro día en su casa, solo le faltaba una pieza original y la tenía inmaculada. Yo tengo un maillot Kelme de los legendarios y un colega dice q tiene una con llantas de madera!!!
A mi una VITUS o una Ediie Merxc ya me gustaría ya...

ininbita ha dit...

Molt guapa aquesta Coleman, i amb tot un grup Zeus complet, això no es troba a cada cantonada! Felicitats!
un parell de dubtes: a l'Heroica la gent calça tubulars? he vist que hi ha molts camins de terra... també em pregunto si es tornaran a posar de moda els tubulars ara que lo retro torna amb força. Tu què en penses?