dimarts, 26 d’octubre del 2010

El "Timo" del transport de les bicicletes en els avions

Hi ha coses a la vida que si no les pateixes en la teva pròpia pell no hi dones importància.
Aquest cap de setmana passat he estat a Menorca, a la Volta cicloturista, tot ha anat perfecte excepte el tema del transport de la bicicleta a l'avió.
Les companyies aèries dintre de la seva política de baixar preus (que em sembla perfecte) cometen uns abusos descomunals en el tema de maletes i transport de bicicletes.
La companyia Air Europa cobra per transportar una bicicleta la quantitat de 75€ per trajecte, ho trobo un atracament. Altres com Vueling cobren 45€, Iberia 75€, Spanair 50€, en canvi AirFrance o KLM no et cobren res si no sobrepasses els 23 kg. Com podeu veure no hi ha control i ningú és posa d'acord.

En la pàgina d'Air Europa es pot llegir:

2.2- Proceso de aceptación El pasajero debe presentar las bicicletas en facturación: - Con el manillar recogido longitudinalmente; - Con sus pedales retirados; - Con sus partes extensibles retiradas o cubiertas; - Con las ruedas deshinchadas (la rueda delantera irá desmontada y fijada al cuadro); - Adecuadamente empaquetadas en bolsa o caja.

Evidentment que les protegim, no volem que ens les destrossin.

O sigui, que a sobre de facilitar la feina a les companyies empaquetant la bici ens foten uns preus desorbitats.

Després he llegit que transportar una bossa amb pals de golf que pesi menys de 23 kg és gratuït. Deu ser perquè els golf és un esport de "pijos", suposo, i aquests no cal que paguin, no?








3 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Ostras... menuda mierda de compañías, pronto te darán unas alas para el despegue.. q hay q ahorrar en carburante.

Anònim ha dit...

I si canvies d'esport i et passes al golf?.
Fr&Co.

Daniel Garmón Mustienes ha dit...

La verdad que es excesivo el precio que aplican, míralo de esta manera, he simulado un envío por seur a tu destino y te saldría mandar la bici de vilanova a menorca por nada mas ni nada menos que 500 euros!!!!!!