divendres, 10 de desembre del 2010

Amb BTT per Pontons


Pontons, tant lluny i tant aprop !!

Pontons és el municipi més alt de l'Alt Penedès, per sobre dels 600m i ja a tocar de les comarques de l'Anoia i de l'Alt Camp.
Des de Vilanova hi han uns 40 km i sempre ha tingut molts lligams amb nosaltres, molts vilanovins han tingut o tenen casa en aquesta població.
Avui divendres 8 vilanovins hem agafat els cotxes amb les bicis a dalt i de la ma d'en Josep Franco i hem anat, amb el grup dels VNG Bikers i jo, per fer una volta amb les bicis de muntanya.
La sortida i arribada ha esta de Pontons, aviat hem vist que el terreny enfangat ens faria una mica la guitza, a les pistes hi havia fang i el senders tenien les pedres molt molles, això a fet la volta enfangada i relliscosa.
Per senderols i camins hem enfilat cap el Mas de Pontons, una gran masia fortificada del segle XVII i d'una planta impressionant. Més tard hem pujat al Puig Castellar (944m), aquí hem pogut gaudir d'unes vistes impressionants de la Llacuna, de les serres properes, de Montserrat i fins i tot del Pirineu nevat. Més tard hem arribat a la Plana d'Ancosa, amb el seu roure monumental, aquí hem fet una paradeta per pujar al roure i fer algunes fotos. Hem continuat rodant per arribar al Coll de la Rimbalda, més tard cap a la Masia de Solanes, tram d'asfalt, avall per trialera per arribar a un tram que ja havíem repetit de pujada i arribada a Pontons.
La volta no és gaire llarga, té un 29 km, 750m de desnivell i trams bastants tècnics.
Bona sortida !!





3 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Pero aquí nadie trabaja o quéé????? Eyyyy envidia insana!!! Ese roble me ha encantado.

CICLISMO NINJA ha dit...

pedasso videooooooo ETS UN CRACK NENGG!!!!

dumi ha dit...

molt bé! que currat tot... sóc de pontons i m'ha costat esbrinar per alguns dels llocs que vau passar...