dijous, 2 de desembre del 2010

L'Ajuntament de VNG crea un registre de bicicletes

La Regidoria de Mobilitat de l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú tira endavant el registre de bicicletes:

Propietaris i propietàries de bicicletes podran registrar-les, a partir del 13 de desembre, en una base de dades municipal. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa aquesta nova eina, que servirà per facilitar la detecció i identificació de les bicis perdudes o robades, així com la devolució de les recuperades. L'objectiu de l'Ajuntament de la ciutat és promoure la bicicleta com a opció de transport urbà cada cop més segura, eficient i atractiva. En aquesta línia, també s'ha obert un paquet d'abonaments per a bicis als aparcaments municipals.

També hi ha l'opció a part del registre, de poder marcar la bicicleta. És un sistema dissenyat per l'empresa Bicitronic de Barcelona, aquesta empresa ja ha posat en marxa aquest servei en altres ciutats com Sevilla, Murcia, Vitoria-Gazteiz, Donostia-San Sebastián, Barcelona. Consisteix en col·locar un identificador metàl·lic i numerat en algun forat del quadre de la bicicleta, això té un cost econòmic de 19'30€. Aquest servei també el podem trobar a les botigues de bicicletes de la ciutat.

Segons l'empresa que comercialitza el sistema, treure l'enganxina i la peça porta als lladres més de dos hores de feina i això pot frenar el robatoris. L'inconvenient que jo veig desprès de mirar la seva Web, és que si et roben la bici i més tard la recuperes, et pots trobar el quadre destroçat per feina dels "cacos" per treure la peça.

Més informació al VILANOVA DIGITAL.

Tota la informació en aquest DÍPTIC.


3 comentaris:

ininbita ha dit...

Segurament seria més efectiu colocar un xip amagat dins el quadre (com els dels animals domèstics), d'aquesta manera els lladres no sabrien si la bici està registrada o no.
També la tecnologia actual permetria de saber on està la bici en tot moment. I uns xips amb una minipila que durés 3 o 4 anys, fabricats en gran quantitat segur que tindrien un cost reduit.

Tal com es coloquen aquestes etiquetes tan visibles permeten als lladres saber quines bicis poden robar i quines no; i probablement segur que no costen gaire d'eliminar aquestes etiquetes.

La bicicleta interesarà a la municipalitat el dia que generi impostos periòdics.

És una pena que per poder utilitzar la bici com a mitjà de transport urbà s'hagi de tenir una bici llastimosa.

Anònim ha dit...

Si et roben una moto ja quasi bé la pots donar per perduda tot i que porten numero de sèrie al quadre, motor, estar matriculades i portar una placa enorme.
Fr&Co.

Daniel Garmón Mustienes ha dit...

Está claro que este tipo de pegatinas no va a servir para nada, habría que darle un premio al listo o lista del ayuntamiento que tiene estas ideas, se nota que no sabe lo que es ni tiene una bicicleta.
En que cabeza cabe, que poniendo una pegatina van a encontrar una bicicleta, en todo caso el que la encuentre, seguramente solo le quede el cuadro ya que hoy en día desmontar una bicicleta es mas fácil de lo que parece.
La única utilidad de provecho que le veo a esto, es para el ayuntamiento el cobrar un impuesto mas.
Querido amigo o amiga que has tenido esta buena idea o eso es lo que os creéis...
ESPERO y DESEO que esa pegatina te la pongas tu en el culo.

Saludos!