dimecres, 8 de desembre del 2010

Volta a peu pel Montgrí.



Feia més de mig any que no sortíem a caminar, la veritat que va molt bé veure paisatge i perspectives baixat de la bici, tot és més lent i més amable.

El Massís del Montgrí amb el seu castell coronant el cim del centre es pot veure des de les dues bandes de l'Empordà, el Baix i l'Alt, divideix a les dues comarques pel costat de mar.
Està format per tres cims enllaçats, de oest a est son la Muntanya d'Ullà (308), el Montgrí (301) i el Montplà (311).

Nosaltres els hem pujat per aquest ordre, sortint de tocar de Bellcaire d'Empordà, més endavant hem baixat fins a l'ermita de Santa Caterina, ermita al vell mig del Massís.
El terreny és molt pedregós i la pujada sempre és fa per senderol, per sobre de les pedres que no fan de gaire bon caminar, però la pujada és suau i tota l'estona va carenejant podent contemplar les dues vessants, la plana empordanesa, el mar amb el golf de Roses i les Illes Medes.


La volta té uns 11 km, és pot fer en unes tres hores o menys molt fàcilment. La tornada des de l'ermita fins a Bellcaire l'hem feta per la pista de terra que utilitzen el vehicles per a pujar-hi. Durant la part més alta de la ruta ens ha acompanyat un fort vent que en alguns moments ens ha desequilibrat, hem fet una visità ràpida al castell, ja hi havíem pujat fa uns anys i ja el coneixíem.




1 comentari:

DBG BICIS ha dit...

Molt bona la sortida! Conec la comarca per motius familiars. Curiós el massís del Montgrí. La gent de la zona el coneix pel" Bisbe Mort", per la similitud del seu perfil amb el d'un bisbe estirat i mort, tenint el castell com anell a les mans i sobre de la panxa.