dijous, 6 de gener del 2011

Centenari de la Volta ciclista a Catalunya

Aquests dies fa 100 anys que es va crear la Volta ciclista a Catalunya.
El company blocaire, periodista i escriptor Rafael Vallbona a creat un Bloc amb el nom de Volta ciclista a Catalunya 1911-2011, un segle d'esport i país.
En Rafael anirà tirant endavant el Bloc de mica en mica i demana suport de qui tingui fotos, anècdotes, històries i ell les anirà col·locant en aquest espai.

Dia de Reis de 1911, ara fa un segle Passeig de Reina Elisenda (plaça de Sarrià). Plovia i feia fred, però ni les inclemències meteorològiques ni la incertesa de l'aventura que estaven a punt de començar, van espantar els 34 herois que van prendre la sortida a la primera edició de la "Volta" ciclista a Catalunya. Quan es va donar la sortida a la primera edició de la “Volta” ciclista a Catalunya començava alguna cosa més que una de les proves ciclistes més antigues del món. Organitzant un esdeveniment tan complex i novedós, els sectors més emprenedors de la societat catalana de l’època llançaven un missatge de modernitat i cosmopolitisme a la resta del país. Aquest és el segle de la "Volta". (Rafael Vallbona)

Més fotos al Diari Ara.

3 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Fantàstic iniciative del Rafael, jo el possarè en contacte amb el Lluis Pascual que coneix moltes persones del U. E. Sants i es un apassionat de la cursa, al 1984 la Volta va tindre una arribada i la Unió Ciclista Vilanova va tindre molta culpa... ENDEVANT!!!

Rafael Vallbona ha dit...

Benvolguts amics, moltíssimes gràcies perl'acollida que ha tingut entre vosaltres el meu modest bloc sobre el segle de la "Volta". Us ho agraeixo en nom meu i de la organització de la cursa, i espero que l'anireu seguint i 'enganxat' com ho sabeu fer als vostres companys/es de pedal. Salut

CICLISMO NINJA ha dit...

Fe de erratas: la llegada a Vilanova i la Geltrú fué en 1982.