dissabte, 5 de febrer del 2011

Tornem-hi amb les ciclocròs

Avui el Josep i jo hem tornat a agafar les bicis de ciclocròs. Potser el nom ideal seria bicis tot terreny, ja que et permetent anar molt còmodament tant per terra com per asfalt, això si, sense tocar trialeres massa complicades, per això ja hi han les de muntanya, muntanya. Nosaltres hem agafat el nom de ciclocròs. En teoria i a la practica és el nom que té la disciplina esportiva i competitiva dalt d'aquests tipus de bicis. Però si un cros és una cursa o la pràctica esportiva de córrer a peu sobre terra, ciclocròs deu ser la disciplina de fer-ho a dalt de la bici, no??

Bé, la ruta d'avui ha estat d'uns
42 km i uns mil metres de desnivell. Hem sortit de Vilanova de cara a Puigmoltó passant per la masia de Xoriguera, els Camils, Sota-Ribes i d'aquí, a peu de riera agafar les dures rampes cimentades que ens pugen al Puig Montgròs (359m), fotos de rigor, un descanset i avall per agafar la pista de terra a esquerres que passa per la urbanització Califòrnia, baixem a Canyelles, previ pas per Les Palmeres i la font de Can Ferrer de Llacunalba, per la pista asfaltada fa poc arribem a Canyelles i esmorzem. Després continuem amunt en direcció el Pic de l'Àliga, girem a la dreta per anar a buscar la pista que ens porta a baix a la carrereta de Vilafranca, ara amb obres, podem observar durant la baixada la destrossa monumental que estan fen en el paisatge en aquestes obres, fem un tram de carretera a la dreta fins al trencall que a l'esquerra ens puja a Viladellops. D'aquí baixem cap a la urbanització de Mas Milà, abans de tocar carretera girem a la dreta per una pista de terra i enfilem les dures, dures rampes del coll del Sumidors, els dos gossos de l'hotelet ens ha vingut a rebre molt amablement, ràpida i dreta baixada per ciment fins a la carretera de Ribes davant del Carnívor, ara ja per asfalt fem el camí de tornada, Ribes, Can Climent, Solers i el darrer tram de terra fins a casa.
El dia ha estat perfecte, bon temps, assolellat i les pistes en bon estat per practicar el ciclocròs.






1 comentari:

CICLISMO NINJA ha dit...

Hola pareja... si, la bici de ciclocros estoy mirando por webs y tal q es una opcción "tot terreny" muy interesante, veo q suelen llevar doble maneta, es recomendable? casi todas de ciclocros lo llevan, he encontrado alguna oferta Merida de menos de 900€, hay BH, Giant por 1200€ también he encontrado un cuadro de segunda mano pero solo una pregunta, las manetas Shimano 105 por ejemplo q van con los cables por entros son compatibles con los cantabalier o hay q poner algún adaptador, por el precio siempre sale mejor comprar la bici entera. ¿Qué pensais?