divendres, 22 d’abril del 2011

Sant Jordi 2011


En aquest món tant ràpid que vivim, on la majoria de coses passen per la xarxa i no la de pescar per cert, si no la d'Internet, aquesta que tenim ara mateix a davant del nostres morros, a vegades els llibres queden en un racó.
No parlo dels llibres clàssics, de novel·les, dels assajos, dels de poemes, de històries ... Parlo dels llibres que tant de cops ens han fet descobrir el nostre entorn, el nostre país o el món que ens envolta des de dalt d'una bicicleta o calçant unes botes. Libres de gent aventurera que ens expliquen el seu viatge o de ciclistes (Kapitan pedales, Gabriel Pernau, Ricardo Hernández, etc ...) i editorials que en poc recursos s'emboliquen a tirar endavant rutes de btt, de senderisme, molt detallades, amb una feina impressionant sobre el terreny.
Un dia parlaré d'en Ricardo Hernández.

Serveixin aquestes quatre ratlles per trencar una llança a favor d'aquest tipus de llibre-eina que tant he fet servir durant tants anys per poder conèixer el meu entorn a peu o a dalt de la btt.
El món de la tecnologia gps i d'Internet sembla que els hagi arraconat una mica, sembla que ja no et calgui un llibre o un mapa de rutes per anar pel món. Dons no senyor !! Continuen sent un bon llibre, un bon complement i una bona eina.
Editorials com Cossetània (Azimut), Alpina, Piolet, Altaïr, etc... tirant endavant aquests tipus de llibres.

Val la pena fer-se'n amb un per Sant Jordi.

1 comentari:

CICLISMO NINJA ha dit...

El placer de *sentarte a *leer un *buen *libro con *tranquilidad no *tiene *comparación alguna con *otros *placeres.