dijous, 6 d’octubre del 2011

Per les terres de Subirats

He anat a Sant Pau d'Ordal (municipi de Subirats) amb el cotxe i la bici (Single Speed) a dintre. Feia dies que no trepitjava aquesta zona, és la zona del Penedès menys plana i bastant muntanyosa, a tocar de Sant Sadurní i de la pujada dels Casots. És el terme municipal més gran del Penedès i uns dels més grans de Catalunya, comprèn diversos nuclis, barris i caseries: Sant Pau d’Ordal (cap de municipi), Lavern, Ordal, la Torre-ramona, El Pago, els Casots, Can Rosell de la Costa, el Rebato, Ca l’Avi, Can Cartró, Can Batista, Cantallops, Casablanca i Muntanya Rodona.
En aquesta zona el Patronat de Turisme té marcades unes rutes vitivinícoles per pistes i carreteres que t'endinsen en un món d'informació sobre la vinya i el vi, tot rodejat d'uns bons paisatges.
Bé, tenia el mono de carreteres tranquil·les i pistes de terra, deu ser l'herència de l'Eroica. La veritat que desprès de l'experiència viscuda a Itàlia, no em fa gens de por trepitjar pistes de terra amb pneumàtics de carretera.
La sortida d'avui ha esta lúdica i de feina, feina d'investigació del terreny, cercant noves combinacions per fer en bici i empalmant trams de carretera i pistes de terra. He anat cap a l'Avern, Sant Sebastià dels Gorgs, d'aquí per terra cap a la Granada, Santa Fe i he sortit a Puigdàlber, aquí he tingut que girar cua, estàvem asfaltant un tros de camí de terra que dona entrada al municipi, feines lligades a la nova carretera de l'eix diagonal fins a Vilanova, tot estava fet una me... i el quitrà molt calent i no he tingut valor de passar per sobre. He continuat improvisant per la zona del Pla del Penedès i he tornada cap a Sant Pau.
Pocs km, uns 32, però he descobert coses noves, de tant en tant cal posar-se el Salacof d'explorador.

1 comentari:

CICLISMO NINJA ha dit...

D´en mica en mica es fa la pica, amb coses d´aquí i d´allà, hi ha un bon terrotori per investigar, les sortides de disabtes podríen estar enfocades a aquesta tasca, conte amb mi... Cristóbal Colón!!!