dijous, 17 de novembre del 2011

Ciclista, baixa de la vorera!

Amb aquesta frase tan simple de Ciclista, baixa de la vorera!, vull fer algunes reflexions i comentaris sobre el tema.


-Positivament, sembla que cada vegada hi han més bicicletes i més usuaris d'elles que surten al carrer i a les carreteres.
-Negativament, sembla que cada vegada més hi han més cotxes o sembla que s'en veuen més. A moltes cases hi ha més d'un, cada vegada hi ha més empreses de transport i com bé sabem, el transport public a vegades no acaba de funcionar o no arriba als llocs on a d'arribar.
-Positivament o negativament, depèn com ho mirem, sembla que cada vegada més hi han més vianants, la població ha augmentat pel seu creixement normal de les ciutats i pels nous vinguts.

Si agafem com a referent les paraules en negreta: més bicicletes, més cotxes i més vianants, ens adonem que aquestes persones o màquines es desplacen i que han de tenir el seu espai per moure's. Les ciutats i els espais construïts són els que són i hi em de cabre tots. Un altre tema són els espais que encara no hem construït i que el dia que es facin, cal fer-los bé.
Jo no he estat mai massa partidari dels carrils bici, sempre he pensat que els ciclistes hem d'anar pel nostre lloc, pel carrer, per la carretera i no per un carril exclusiu, ni per la vorera treien espai als vianants.
Els carrils bici ben construïts serveixen per donar més seguretat a tothom, primer als ciclistes novells, famílies i canalla, però també als vianants, sempre i quant no els hi posem el carril a sobre del seu espai i també a certs conductors que en el moment que veuen un ciclista a ras de terra els hi entra la cagalera, el rebutg i fins i tot l'odi.
Per això dic i amb la boca ben grossa: Ciclista baixa de la vorera!!
Si molestem als cotxes, que es fotin!!
Si tirem enrere en la història, nosaltres ja rodàvem per aquests mons de deu abans del vehicle de quatre rodes.
Hem de ser valents i recuperar lo que és nostre, el nostre espai, per tan baixem de la vorera i circulem pels carrers i carreteres amb el cap ven alt!! Sense por!!
Conec perfectament i pateixo els perills a diari, però si ens amaguem no aconseguirem mai res!!
Apa, algú ho havia de dir!!

4 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Si, els conceptes bàsics els tenim q tindre a la mà, ens arrinconen a la borera i els peatons ja tenim molts problemes amb el cotxes, son els cotxes els q estorben a tot arreu, els q fan mal bè, contaminen, atropellen, maten, van massa ràpids... ¿es el canon que´m de patir per el mal anomenat "progres"? I una merda com un nen de cinc anys... apa, baixen de la borera.

CICLISMO NINJA ha dit...

Si, els conceptes bàsics tenim q tindre a la mà, ens arraconen a la vorera, son els cotxes els q destorben a tot arreu, els q fan mal be, contaminen, atropellen, maten, van massa ràpids... és el canon que duem de patir per el mal anomenat "progres"? I una merda com un nen de cinc anys... apa!!!

Miquel Olària ha dit...

El dia que els cilcistes urbans com jo no ens veiem a nosaltres mateixos com a vianants amb rodes i que podem passar per allí on ens doni la gana les coses aniran a millor. Anem per la vorera peuquè és el més fàcil i ja està !

Anònim ha dit...

Si quant som conductors de cotxe no tinguéssim tanta pressa, si quant anem amb bicicleta per la ciutat transitéssim més tranquils i en compte, si quant som vianants anéssim més atents amb el que ens envolta, resumint, si com a persones no fóssim tant egocèntrics i més respectuosos...no caldrien tantes normes!.
Una mica de sentit comú i tolerància no ens faria cap nosa.
Fr&Co.