divendres, 16 de març del 2012

Volta a Catalunya 2012

Aquest dilluns dia 19 comença la edició 101 de la "Volta" 2012 a Calella i acabarà el diumenge 25 de març a Barcelona.

La primera etapa, curta amb sortida i arribada a Calella i el pas pels alts de Viladrau (2a categoria), Coll Formic (1a categoria) i Collsacreu (3a categoria) a 18 quilòmetres de meta. Una etapa trenca-cames ideal per escapades.

La segona etapa, amb sortida i arribada a Girona, tindrà el seu punts culminant amb l'ascensió a l'alt dels Àngels, de 1a categoria, que es coronarà a 13 quilòmetres de meta. Serà la primera oportunitat pels corredors que lluitaran per la victòria final a la "Volta".

La tercera etapa, serà la reina de la "Volta". 210 quilòmetres entre la Vall d'en Bas i Port-Ainé passant per quatre ports de muntanya: Coubet i la Collada de Toses de 1a categoria i Cantó i Port Ainé de categoria especial. Seran gairebé 80 quilòmetres d'ascensió finalitzant l'etapa a l'estació de Port-Ainé, "Cima Peris" de la "Volta" 2012, un port de categoria amb 19 quilòmetres de pujada, una pendent mitjana del 6,5% i una pendent màxima del 12%.

La quarta etapa, entre Tremp i Ascó "La vostra energia", i de 199 quilòmetres, té tots els números per decidir-se en una escapada. Les dues ascensions finals a l'alt de les Paumeres decidiran el guanyador. A Ascó han guanyat en els darrers anys Pierrick Fedrigo i Jens Voigt, dos corredors de característiques similars i dels més combatius en el pilot internacional.

La cinquena etapa, entre Ascó "La vostra energia" i Manresa, serà la tercera consecutiva al voltant dels 200 quilòmetres de recorregut. Serà una etapa per a que els ciclistes que s'estiguin disputant la general intentin fer diferències entre ells. La pujada a l'alt de Montserrat, de primera categoria, deixarà als corredors a 24 quilòmetres de meta i en un descens vertiginós cap a Manresa, punt final de l'etapa.

La sisena etapa, entre Sant Fruitós del Bages i Badalona (Centre Comercial Màgic) pot ser la única etapa on els velocistes tinguin opcions de guanyar l'etapa. Tot i pujar-se l'alt de la Conreria a prop de meta, el circuit final pels carrers de Badalona pot permetre als equips dels velocistes controlar la carrera per disputar-se-la en l'esprint final.

La setena i darrera etapa, no serà un tràmit. Serà una etapa curta i nerviosa. Si la carrera encara no està decidida es poden veure els últims intents per canviar la classificació general. La pujada final a l'alt de Vallvidrera deixarà als corredors a només 7 quilòmetres de meta. Coronar l'alt amb uns segons d'avantatge pot ser definitiu per arribar a la línia de meta com a vencedor. L'arribada serà al passeig de la Reina Elisenda, lloc d'on va sortir la primera etapa de la primera "Volta" l'any 1911.