dimecres, 13 de juny del 2012

Foc a tocar de Vilanova i la Geltrú

Foto des de casa a les 17'30
Ahir i avui a Vilanova i comarca ha estat un dia gris, això que fa sol.
Aquest Retall es d'aquells que mai hagués volgut escriure, es d'aquells moments de tristor, veure cremar el bosc per on has entrenat, caminat, corregut tota la vida fa mal, molt de mal.
Ahir per la tarda un fill de p... no tenia cosa millor que fer que fotre foc el bosc, les notícies confirmen que ha estat provocat, es va encendre per diferents llocs a la carretera del Pantà de Foix, el dia era ideal per fer aquesta mala feina, molt de vent i temperatures altes, l'escenari ideal per fer tot aquest mal.
Aquest matí ja ha quedat extingit, tant sols queden retens per evitar que es revifi.

Fa un moment acabo d'arribar de fer una volta per la zona amb la bici de muntanya.
Avui els km, les mitges, l'entrenament era lo de menys, avui era dia per intentar anar a veure lo que havia quedat del nostre bosc, aquell bosc que tants vilanovins ens hem iniciat en l'excursionisme o en la bici de muntanya, el nostre petit paradís.
La fotografia de la zona fa plorar, tota la pujada de les Mesquites, cap el Balcó, la Talaia, tota la Serra que va fins la zona de la Casa Alta i que baixa fins a la carretera del Pantà està tota cremada. Encara hi han helicòpters remullant la zona i grups de bombers acabant la feina. No he tingut cap problema per poder passar, les pistes eren obertes i els bombers m'han dit que hi podia entrar.
He fet algunes fotos, a l'arribar a casa i mirar-les i tingut dubtes de penjar-les, això potser és lo que volen els piròmans, veure la seva feina. Però però poder denunciar aquest fets i conscienciar a la gent calen imatges.

Aquí estan:

Mànegues de bombers
Parc del Foix
Pujant al Balcó




Bombers acabant la feina

Encara surt fum
Paisatge gris

La Talaia
La resta de les senyals

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sense paraules... com bé dius, aquesta zona és un petit paradís pels amants de la BTT i senderistes. Aquest cap de setmana m'aproparé per veure de primera mà com ha quedat el paratje que m'ha vist crèixer.

¿Saps si hi ha pensat cap pla d'actuació per netejer i reforestar el bosc? Estaria encantat de participar-hi i tornar al bosc, dins del que es pugui, tot el que m'ha donat.

És de ser mal nascut provocar incendis...

Gràcies per compartir aquestes imatges company.

CICLISMO NINJA II ha dit...

Jo tambè i he anat per+o per la carretera, fa molt de mal. No tinc paraules, no ho entenc.

Cristian P ha dit...

Gràcies Carles pels comentaris i les fotografies. Jo no hagués pogut explicar-ho millor.

CICLISMO NINJA II ha dit...

Yo he mandado una propuesta al Ajuntament i Medi Ambient por si tienen pensadas tascas de refoestación o por lo menos adecuación del terreno este verano para evitar la pérdida de suelo por las lluvias en septiembre porq hay mucha gente q querría colaborar en las tascas. A ver qué dicen pero hay q actuar rápido.

Anònim ha dit...

Tornant de l'Arboç vaig veure com començaven els dos focs al costat de la carretera i en tot el trajecte de tornada no em vaig creuar amb cap camió de bombers ni sentir cap sirena.
Potser si no ens lamentéssim tant i exigíssim menys burocràcia i més rapidesa d'actuació no passarien aquestes coses.
Fr&Co.

Margarida i Pere ha dit...

Extret de l'article Homo sapiens sapiens, de la wikipèdia:
Com la majoria de primats, els humans són socials per naturalesa, però també són capaços d'utilitzar sistemes de comunicació molt elaborats per fer possible l'expressió i intercanvi d'idees, així com l'organització social. Creen estructures complexes de convivència, des de famílies fins a nacions i han establert una enorme varietat de tradicions, rituals, ètiques, valors, normes i lleis que formen la base de la societat humana. També tenen una predisposició destacada per l'estètica i la bellesa, que ha conduït a fenòmens com són la cultura, l'art, la literatura i la música.

Quina pena!

Txaeska ha dit...

Trist, molt trist...