dilluns, 10 de setembre del 2012

Pujada al Puig d'Arques

Puig d'Arques
Per la Setmana Santa passada vaig anar a fer una volta per les Gavarres (Baix Empordà i Gironès) amb bicicleta de carretera, al passar per davant de Romanyà de la Selva vaig veure que davant mateix a la dreta sortia una pista de terra que et portava al Puig d'Arques(532m) punt més alt de la Serra de les Gavarres i que es visible des de molts llocs ja que a dalt hi ha un radar amb una bola blanca. Vaig pensar que la propera vegada que vingués per aquí, vindria amb la ciclocròs, que hi pujaria i així ha estat.
Aquest cop la sortida la he feta des de Llabià (Fontanilles), a tocar de Torroella de Montgrí, cap a la Bisbal d'Empordà, pujada i baixada cap a Calonge pel Coll de la Ganga, dreta cap a Romanyà amb constant pujada fins el Dolmen de la Cova d'en Daina, una mica més endavant surt la pista que et puja al Puig d'Arques, però quina ha estat la meva sorpresa, estant asfaltant la totalitat de la pista, els trams finals ja estan acabats i en unes setmanes es podrà pujar fins dalt al Puig per asfalt. Des de Romanyà fins dalt hi han uns 5 km, té algun petit descanset, però hi ha trams molt, molt durs. A dalt bona vista de tota la plana Empordanesa, del Gironès i de la Selva, les fotos de rigor i avall pel mateix lloc. Arribada a la carretera, giro a la dreta cap a Llagostera, Cassà de la Selva, aquí cap a la dreta per pujar el Coll de Santa Pellaia, llarga baixada fins a Sant Sadurní de l'Heura, Cruïlles i la Bisbal, d'aquí a Llabià per Vulpellac i Ullastret. Total 104 km.

Romanyà de la Selva
Pista asfaltada

1 comentari:

Jefferson Aleman ha dit...

No conozco esa zona concretamente pero si otras entre Girona y Barcelona que son también espectaculares. Algún día tendré que volver a recorrerlas! Saludos desde la Florida!