diumenge, 17 de desembre del 2006

Els colls i pujades del meu entorn

Coll de les Ventosses , pujada típica de la comarca , té 8 km de ascensió sostinguda , comença a Sant Jaume dels Domenys , acaba al trencall de la Talaia Mediterrània , després la carretera baixa fins el Pla d'en Manlleu o el trencall d'Aiguaviva.


Coll de Begues , ascensió que surt de Gavà i ens puja fins el poble de Begues , aquesta pujada té rampes dures de fins al 8%. Després aquesta carretera ens porta a Olesa de Bonesvalls i Avinyonet .

.

Pujada de Canyelles , pujada curta i típica per sortir de Vilanova i la Geltrú per anar cap a Vilafranca del Penedès , té uns 4 Km suaus al començament , però al final arriba al 9%.

.

.

Coll de Clariana , la pujada comença passat el poble de Castellet ( al costat del Pantà de Foix ) trencall cap a l'esquerra i ens puja fins el petit poblet de Clariana , pujada curta de uns 3 Km , al final té un tram del 10%.

.

Coll del Cassots , pujada curta (4 Km), però amb algun tram dur , surt de Sant Sadurní d'Anoia , després baixa a la carretera general de Vilafranca per Avinyonet.