divendres, 8 de desembre del 2006

La bici plegable , moda o necessitat ?


Les bicis plegables sempre han estat aprop nostre , si sempre , les típiques Bh , Orbea de la nostre infantesa , lo que passa és que no les plegàvem , eren màquines pesades , de ferro i que a la part central del quadre tenien una frontissa que permetia plegar-les per la meitat.
Degut al poc espai que tots tenim a casa , també al gran volum de cotxes , a la lentitud del trànsit i a la gran sort d'alguns de poder anar a la feina amb bici (fàcil transport dintre del tren , metro , cotxe) , fan d'aquesta màquina una eina ideal per la mobilitat.
Últimament el mercat comença a estar ple d'aquestes màquines , n´hi ha de mil tipus , preus , materials i qualitats , fins hi tot darrerament alguns periòdics les han quasi regalat , però davant d'aquest "boom" ens hem de fer algunes preguntes : la necessito ? , per què la volem ? , qualitat-preu ? , pes? , mida de roda? , etc.... Lo que està clar per molta gent és el preu , però això no ho és tot. Penso que no s'hauria de comprar barat ni en uns grans magatzems , ja que el servei tècnic no existeix , els materials són dolents i la majoria de vegades no trobarem recanvis.Cal comprar en una botiga de confiança i a prop de casa , cal mirar que el quadre sigui d'alumini , que tingui 5-6 marxes , que es plegui per els més llocs possibles (meitat , manillar , tija del seient , que els components siguin de marca coneguda (recanvis) i jo aconsalleria les marques de casa , tipus Monty , Orbea , Bh , etc ... els darrers models qualitat preu estan molt bé. Les altres bicis de fora no dic que no siguin bones , algunes marques són pioneres i innovadores (Brompton , Dahon) però el preu es dispara.

Apa , ànim i a sortir per les ciutats amb bici , que val la pena !!