dimecres, 17 de gener del 2007

El rei de la muntanya

Qui no ha vist mai a un senyor amb pantaló i samarreta curta amb taques vermelles, tot suat a dalt d'una bici al Tour de França , esprintant com un boig per passar primer per sota d’una pancarta que diu "COL" ?
Suposo que els més entesos sabeu de qui parlo , i els qui no , us diré que és el líder de la classificació del premi de la muntanya , a França en diuen Grimpeur (escalador).




Aquesta classificació es va crear al Tour a l’any 1933 , es va crear per homenatjar a aquests homes , la majoria poca cosa , prims , amb cara de malaltissos , i que a la classificació general no acostumen a quedar gaire endavant ja que no són gaire complerts , la seva especialitat són les pujades.

Vicente Trueba , Bahamontes , Júlio Jimenez , Berrendero , Pedro Torres , Domingo Perurena , Coppi , Merckx , Van Impe , Hinault , Chiappucci , Virenque , etc , són ciclistes que han portat aquest maillot. Cal recordar que el primer ciclista que el va portar va ser el ciclista de Torrelavega (Cantàbria) Vicente Trueba a l'any 1933 , va fer una gran gesta , aquest any va passar primer per 9 colls , entre ells el Tourmalet , l'Aubisque , el Galibier.
Dins de la primera foto podeu veure la llista de tots els guanyadors del premi de la muntanya al Tour fins a aquest any.