diumenge, 14 de gener del 2007

La bici ja guanya al tren

Estic llegint un article publicat al Peridico (14/01/07) , resulta que a Holanda ja es fan més Km amb bici que en ferrocarril , és fantàstic !!.
Això vol dir que cada holandès fa 875 km a l'any.Tots sabem que el país és pla , que tenen milers de km de carrils exclusius , que els conductors comparteixen l'espai i respecten als ciclistes , que cap vianant es queixa dels ciclistes (ell també és ciclista) , que a les escoles ensenyen educació viaria , que les bicis deuen ser més econòmiques que aquí , que la gent gran va amb bicicleta , que a dintre dels trens no et posen problemes pel transport de les bicis ,etc ...
Però , i els aparcaments ?? , sabeu quantes bicis hi han a Holanda ? : 18 milions !!
Una bici necessita un espai útil d'aparcament de 1'70 x 0'40 m : 0'68 m2 , (3 bicis 2m2) o sigui el país necessita més de 12 milions de m2 de terreny per aparcaments. A l'aparcament de l'estació d'Utrecht (la més important del país) hi aparcant diàriament 20.000 bicis : 13.600 m2 . Aquestes fotos aquí serien impensables , la nostra sociatat no està preparada , les bicis molesten !!

Ens podríem imaginar que cada ciutadà d'aquí fes la meitat de km que un holandès a l'any (437 km) , que els cotxes , els vianants i nosaltres ens respectéssim , que els transports no ens posessin traves , que les bicis tinguessin preus més econòmics i no siguessin articles de luxe , que tinguéssim el m2 pels aparcaments a les estacions , places , escoles.

Imaginar és gratis , endavant !!