dijous, 8 de març del 2007

Rampes de ciment , plaer o tortura ?

A la vora de casa , de Vilanova i la Geltrú podem trobar unes quantes pistes encimentades amb molt fort desnivell. La serra del litoral que té alçades de 200 o 300 metres n'està plena de pujades curtes , però dures , rampes que no tenen més d'un quilòmetre , però que et destrossen les cames , les quals et deixen una sensació d'amor-odi .

Aquestes pistes fa uns anys eren de pedra solta i plenes de clots , eren molt poc ciclàbles i la majoria de vegades , sinó estaves força entrenat et veies obligat a posar peu a terra . Han estat encimentades amb la excusa de que els bombers i forestals ho tenen millor per accedir a aquests llocs .

Per localitzar-les cal sortir de Vilanova i enfilar de cara a muntanya , a uns 6 o 7 quilòmetres començarem a trobar rampes d'aquest tipus : La que ens puja al cim de la Talaia (279 m) , la que ens puja a la zona coneguda com el balcó , o cap a la masia de les Mesquites , o cap a la Casa Alta .

Des de aquests punt enlairats tenim bona vista per veure poblacions com Vilanova i la Geltrú , Cubelles , Sitges , Sant Pere de Ribes o per l'altre vessant la plana del Penedès , el Pantà de Foix , Castellet , etc .
Amb un aparell inclinòmetre senzill col·locat al manillar de la meva bici he pogut adonar-me dels % de desnivell de dites pistes i he quedat sorprès , ja que hi ha rampes que van del 13% al 26 % de desnivell , menys mal que són curtes.

Rampa que puja a La Talaia (279 m ): 1130 m de distància i un 26 % de desnivell màxim.
Rampa de Les Mesquites : 1090 m de distància i un 15 % de desnivell màxim.

Rampa que puja al Balcó : 550 m de distància i un 25 % de desnivell màxim.
Rampa que puja a cap a La Casa Alta : 550 m de distància i un 19 % de desnivell màxim.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Per curiositat, on has comprat l'inclinòmetre? és molt car?

carlessol@gmail.com ha dit...

Aquest aparell realment no el vaig comprar , és un regal de la revista de ciclime Pedalier , vaig fer una subscripció i m'ho van regalar amb la primera revista.És una simplicitat d'áparell , però realment serveix.Suposo que es pot demanar a les botigues de ciclisme.

Anònim ha dit...

Hola

Jo també tinc aquest inclinòmetre a la meva btt i estic molt content, tot i que en determinades ocasions millor no mirar-lo, que es posen els péls de punta. També el vaig veure al Pedalier. Al Vendrell també hi ha alguna rampa de ciment que puja a una antena que permet "provar els límits" de l'inclinòmetre.

Anònim ha dit...

Hola, em pots dir de quina antena es tracta a prop del Vendrell i quins percentages te??? Gracies.

Anònim ha dit...

David73, No sé el nom ni l'alçada de l'antena (deu tenir uns 200m d'alçada, la rampa un 1'5km i els percentatges més dures sobre el 18-20%). S'arriba des d'un camí asfaltat paral·lel a l'AP-7 que surt de la l'urbanització Nou Vendrell en direcció sud. Ja la veuràs! Des d'aquest camí asfaltat has de pillar un camí a la dreta fins a la via del TGV, es creua la via i comen ça la pjada, primer terra i després ciment!