dilluns, 9 d’abril del 2007

Xarxa de cicloturisme del Baix Empordà


Ja fa bastants anys que el Consell Comarcal del Baix Empordà va inicià el marcatge de camins i carreteres tranquil·les i van crear la xarxa de cicloturisme.

Aquesta xarxa té més de 250 Km marcats , va des de el mar fins al Gironès i des de Sant Feliu de Guíxols , passant a prop de Les Gavarres i fins a l'Alt Empordà. Per aquesta zona ja fa uns quants anys que hi vaig i realment és molt tranquil·la , al començament molt bona part del usuaris ciclistes eren estrangers , molt coneixedors d’aquests tipus de rutes ja que en els seus països en tenen bastants.

Aquest últim cop que hi he anat (per Setmana Santa) he detectat que caldria fer un manteniment de la senyalització vertical i horitzontal ja que molts cartells indicadors estan malmesos o no hi son . Caldria reforçar les zones de les afores de La Bisbal per anar cap a Cruïlles o cap a Monells , a la zona de les basses d’en Coll també caldria fer alguna actuació i a les zones en més crescuda urbanística caldria reforçar-les amb més senyals . Per tot lo altre la zona es ideal per anar amb bici , té molt poc desnivell , passes per pobles encantadors com Monells , Peratallada , Palau-sator , Pals , Verges , Ultramort , Parlavà , Púbol , etc .

Jo personalment sóc dels que pensa que no és bo marcar molt els camins , ja que es perd el sentit de l’aventura i fa que la gent no descobreixi coses per si sols , però en aquest tipus de xarxa defenso el marcatge ja que bona part de la gent que la utilitza és gent de fora de la zona o gent que s’inicia en el ciclisme i que cal ajudar-los una mica.