dilluns, 14 de maig del 2007

Les eleccions municipals , la bici i la mobilitat

S'acosten les eleccions municipals i estic llegint lo que ens expliquen els nostres polítics de cara al proper sufragi .
Les actuacions i decisions polítiques sobre els nostres pobles i ciutats , sobre el creixement urbanístic , sobre la mobilitat (transport urbà , carrils bici, cotxes , zones peatonals) , sobre la neteja viaria , sobre la seguretat ben entesa , sobre els parcs i jardins , sobre les escoles , sobre els sorolls , etc TOT AIXÓ , que és lo que els ciutadans palpem cada dia , és lo que realment ens interessa . És evident que les grans línees no es decideixen als municipis , però està clar que hi ha diferència entre un bo o mal polític local , no tots els ulls veuen els nostres pobles i ciutats igual.
A Vilanova i la Geltrú es presenten 8 candidatures , a part de les 5 de sempre , aquest cop tenim noves llistes : La Cup (candidatura d'unitat popular) , E-VNG (Endavant Vilanova i la Geltrú) i Ciutadans - Partit de la ciutadania .

Dintre dels diferents programes he trobat lo següent :

Iniciativa-verds :

38. Construir voreres dignes i carrils bici segregats a les Rondes Amèrica, Ibèrica i Europa. Rotondes i creuaments de les rondes segurs per a vianants i ciclistes. Creació de rutes segures a peu i en bicicleta per a totes les escoles i accés segur per a vianants i bicicletes a la Zona Esportiva des del centre de la ciutat.

El psc :

D'altre banda, el projecte d'implantació del carril bici a la nostra ciutat , del que hem pogut veure completada una primera fase , seguirà desenvolupant-se al llarg del proper mandat com una prioritat estratègica en l'àmbit de la promoció de mitjans de transport no contaminants.

Dintre dels programes d'esquerra republicana , convergència i unió i e-vng no he trobat res destacable , el PP aquest any ha inclòs dintre de les seves llistes a gent de l’Associació Defensors del Casc Antic que suposo que intentaran defensar la mobilitat sostenible (??).

Els que si han inclòs dintre del seu programa punts de defensa de la mobilitat i la xarxa de carrils bici són els de la CUP (candidatura d'unitat popular) si cliqueu aquí ho podreu veure a la pag.11 en el punt 4.