dissabte, 14 de juliol del 2007

Amb BTT per la Riera dels Pelagons i el barret del rector

A la vora del municipi d'Olivella (el Garraf) hi passen dues rieres , la de Begues i la dels Pelagons , aquesta última desguassa en l'anterior i van a parar a la Riera de Ribes que desemboca a la platja de Sitges després de 18 km de recorregut.
La dels Pelagons recull l'aigua de les Serra de les Gunyoles i la de Riés ja a l'Alt Penedès i s'ajunta a la de Begues a l'alçada de Can Suriol al peu de la carretera que ens porta a Olivella , les dues rieres es poden seguir amb bicicleta de muntanya ja que tenen una pista de terra al costat . Entre el pont de la carreta i Can Suriol surt una pista amb una cadena per no deixar passar cotxes , l'agafem , a uns 500m trobem la riera i a la dreta veiem els pèlags (paraula penedesenca) que vol dir toll d'aigua, pedres erosionades per l'aigua amb formes curioses , continuem camí amunt , trobem dues masies , la dels Pelagons de Dalt a la nostra dreta a uns 100 m i bastant cuidada i la del Pelagons de Baix al davant nostre i amb runes. Sempre anem al costat de la riera ,
creuant-la vàries vegades , al cap d'uns 6 km deixem la pista principal que ens portaria a Can Mitjans i agafem el GR (dreta) i anem per un sender de pujada que ens durà a dalt de la serra , des de aquí dalt tenim una fantàstica vista de Santasusanna i les vinyes que l'envolten , i baixem , el lloc és molt bonic i tranquil . Agafem una pista que surt al costat d'una vinya i enfilem la tornada per anara a buscar la riera de Begues , en un trencall de pista girem a l'esquerra per una pista que ens pujaria al camí que va de Can Grau a Olesa de Bonesvalls i a uns 400m trobem 4 pedres molt ben col·locades que podrien ser megalítiques . anomenades El Barret del Rector.
Tornem a la pista principal , passem per Can Muntaner i tornem a sortir a la carretera d'Olivella.
Aquesta volta amb bicicleta és curta , té uns 15 Km , no té cap dificultat i és ciclable 100%