dilluns, 1 d’octubre del 2007

Amb bicis plegables per la via verda ( 1 )


Aquest cap de setmana hem tornat a agafar les plegables i hem fet una ruta més llarga, volíem provar el comportament de les Monty en una distància d'uns 50 km i carregats amb bosses . La ruta que hem fet és des de d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) fins a Tortosa (Baix Ebre) per la via verda.

Pleguem les 2 bicis i les col.loquem en les bosses per poder posar-les a la panxa de l'autocar i que no es ratllin gaire. Deixem el cotxe a l’estació d’autobusos de Tortosa i agafem un autocar de l’empresa Hife , els autocars d’aquesta empresa passen pels pobles que hi ha a la vora de la via verda i admeten bicicletes , arribem per la tarda a Horta de Sant Joan , un bon sopar i a dormir. L’endemà de bon matí després d’esmorzar preparem les bicis, apareix la roda de darrera punxada, no entenc cop he pogut tenir una punxada a dintre de la bossa, reparo la punxada amb una mica de feina ja que la roda de darrera costa una mica més de treure i posar. Col.loquem les bosses porta-bicis i l'equipatge al porta-paquets de les bicis i sortim d' Horta, el temps no està gaire fi, està núvol i comença a ploure, no tenim cap més remei que tirar avall ja que tenim el cotxe a Tortosa. Enfilem cap l’estació abandonada del ferrocarril d'Horta que es troba apartada del poble 1'800 km (antiga via del Val de Zafán) que anava de La Puebla de Híjar (Terol) a Tortosa , aquesta via actualment és pot fer tota d'una sola tirada des de Valjunquera (Terol) fins a Tortosa i està dividida en tres trams : Via verde del Val de Zafán , via verda de La Terra Alta i via verda del Baix Ebre , ens queden uns 47 km fins a l’arribada. Comencem a trobar els túnels i ens endinsem en ells, alguns és podem passar sense llum ja que són curts, però ens en trobem bastants que estan a les fosques i ens calen les lots. Tots els túnels estan preparats amb llums al sostre i alimentades amb plaques solars, però el bon saber fer d'una colla d'imbècils ho han fet malbé tot, menys mal que el terra d'aquets túnels ( i de tota la via) està en perfecte estat i no representa cap perill. Passem per les estacions abandonades de Bot, Prat de Comte, anem pel costat del riu Canaleta que forma uns racons molt bonics, passem pel santuari de la Fontcalda, l'estació del Pinell de Brai i la de Benifallet. De seguida arribem a l'Ebre, a la nostra esquerra podem veure l'Assut, de seguida arribem a Xerta (aquesta estació ja té una altre pinta ja que està arreglada) aquí a Xerta el carril queda tallat i hem de fer 1 km per la carretera fins a tornar a enllaçar, això amb un pont metàl.lic per sobre de la carretera quedaria solucionat. Continuem en direcció al mar, tenim a banda i banda camps de tarongers, passem per les viles d'Aldover, Jesús i al final arribem a Tortosa. Cal dir que aquest últim tram entre Jesús i Tortosa és el pitjor, està mal senyalitzat i té moltes mancances, l'arribada al final del trajecte (Tortosa) és bastant trist, la via acaba en sec, no hi ha cap estació ja que no s'arriba fins al centre de la vila, esperem que ho puguin solucionar i pugui tenir una altre pinta.

Al final ha plogut molt poc, hem pogut fer el recorregut sense problemes i hem passat una mica de calor.

El comportament de les bicis a estat correcte, alguna coseta que ha quedat desajustada, però cap avaria mecànica. El comportament del nostre cos ha estat diferent, hem acabat amb mal d'esquena ja que la posició a dalt d'aquest tipus de bici és diferent (són més curtes) i també amb mal de cul, ja que varem cometre l'error de no portar culots, però tot això ho cura el temps i una bona cervesa a l'estació d'autobusos.

Aquí podeu veure un petit vídeo de la ruta :




4 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Muy guapo el video, hemos ido en el puente del 12 de octubre y el primer túnel desde Horta ya no tiene luz y antes de llegar a Bot ha habido un desprendimiento enorme, solo pasa una bici pero es una via verde muy bonita.

carlessol@gmail.com ha dit...

Estic content de que t'agradi el video, és una manera de passar-s'ho bé.
L'esllavissada que ha estat a dintre del túnel o a fora ??.
Tens tota la raó és molt bonica i tranquil.la.

CICLISMO NINJA ha dit...

Ha sido fuera pero IMPRESIONANTE!!! Unos piedrolos de varias toneladas... Te paso mi correo: Manolovik@hotmail.com
¿Eras tú el q circulabas por la carretera q va a Olivella este lunes a eso de las 6 de la tarde? Creo haberme cruzado contigo. Ya me dirás.

carlessol@gmail.com ha dit...

No jo no era , acostumo a anar per Olivella , les Colines o Can Grau , però a quest cop no. Fa 15 dies vaig anar a pujar les Colines i tornar per Olerdola. Hi ha un lloc molt bonic a la dreta baixant les Colines cap a St.Pere Molanta una pujadeta de 2 km que et porta a l'Arboçar.