dissabte, 22 de setembre del 2007

Col·locació d'un comptaquilòmetres en una plegable

Feia temps que donava voltes per poder col·locar un comptaquilòmetres a la meva Monty plegable. No podia utilitzar-ne un de normal amb cable per dues qüestions, la primera per la llargada del cable (hi ha molta distància entre la part de la forquilla on va el sensor i el manillar) i la segona, que al plegar la bici la possibilitat de trencar el cable . Vaig decidir posar-ne un de inalàmbric (sense fil) , però la cosa es complica degut a que la distància que hi ha des de el manillar a la forquilla és de 72 cm i aconsellen en el llibret d'instruccions que sigui d'uns 45 cm, faig la prova i fins a 55 cm dona senyal (a vegades defectuosa) .
La solució passa per baixar l'aparell a la distància que aconsellen ja que no puc baixar el manillar ni pujar la forquilla.
He construït una peça per poder-la acoplar més avall del manillar i que es pugui treure i posar amb facilitat per no dificultar el plegament de la bici . El material que he utilitzat és molt simple i fàcil de trobar : Una escaire de 5x5, un tros de tub d'uns 5 cm (tallat d'un manillar vell o d'una banya vella) també podríem fer servir un retall de pal d'escombra d'alumini , un tap de plàstic negre de manillar, dues tires de velcro reforçat que venen a les ferreteries i pega ràpida per unir l'escaire amb el tub. Cal mirar i tallat l'escaire per l'amplada per que entri lo màxim de justa a dintre del tub per assegura-se que no balli i posar força pega (araldit) . Tot seguit cal enganxar el velcro , un a la tija del manillar i l'altre a l'escaire. Desprès ja es pot col·locar el computador igual que en una bici normal , només cal aplicar a l'aparell el diàmetre per la roda de 20" que porta aquesta bici que és d'un 155 cm.