dimarts, 11 de setembre del 2007

A peu per la Serra del Montsant

Aquests dies del pont del onze de setembre hem tornat al Montsant , aquesta zona del Priorat encara conserva la tranquil·litat i els paratges que busquem en les nostres sortides. Es podem fer bones caminades de diferents nivells i algunes de molt divertides i un pel difícils si es vol pujar pels diferents graus (passos entre roques) que es fan servir per accedir al capdamunt de la Serra Major . El punt més alt és la Roca Corbatera de 1163 m.Hem fet tres sortides a peu des de diferents llocs :
El primer dia hem anat fins a la Vilella Baixa per fer un tomb del Sender dels Montalts de 2'45 h de durada que puja fins el racó dels Montals pel Grau dels Bous , passa pel costat del Pont de Cavaloca i baixa fins a la Vilella baixa entre camps d'ametllers , oliveres i vinya.
El segon dia hem fet un recorregut de 3'5 h , pujant a la Roca Corbatera sortint de Sant Joan del Codolar (Cornudella) pujant pel grau del Tomaset , Pla del Meloner, cim de la Corbatera, grau Gran, Albarca i camí de la Llissera .
El tercer dia hem fet la travessa des de l'ermita de Sant Antoni (Ulldemolins) fins al pantà de Margalef , excursió d'uns 14 km i unes 3'5 h , per la vall del Montsant , passant per les Codolles Fondes , Sant Bartomeu , Aiguabarreig , Mas del Soleràs i el pantà.