diumenge, 28 d’octubre del 2007

Saludem companys, fa pinya !!


Aquest comentari va dirigit als "ciclistes" nou vinguts al món de la bici, tant de carretera com de muntanya.

En aquest món hi ha una llei o un codi no escrit , la gent que fa molt de temps que circula per camins i carreteres el fa servir, és el saludar-se, si saludar-se, amb una paraula o amb un gest al trobar-se un ciclista de cara, o al avançar-lo, o quant t'avança ell, o al trobar-te un grup, o al trobar-te un ciclista parat reparant la bici (preguntar si vol ajuda). Al avançar un ciclista no costa res dir : bon dia, hola, ei, hiep, etc ... és millor dir això que no adéu ja que és possible que et torni a avançar i quedes una mica retratat.

Jo hi observat que si vas amb btt per la carretera (per enllaçar algun camí) i et trobes amb un de carretera la majoria de vegades el ciclista de carretera no saluda al de muntanya ja que deu pensar que és inferior a ell, o pensa : que fot aquest tio amb una btt per l’asfalt?

No tothom coneix els camins de la seva zona, sobre tot la gent que comença i prefereix sortir per carretera per agafar ritme, o per que li toqui l’aire, o per que vol.

Si surts amb bici de carretera i t’avança algú més ràpid, algunes vegades no et saluda, deu ser que és superior a tu per anar més ràpid ? , per que l’avançat no porta automàtics ? , per que no porta 10 corones ? , per que el teu quadre no és de carboni ?

Segons quins nou vinguts a aquest món i sense cap tradició ciclista i que poden comprar-se una bici de molts calers, passen de saludar al ciclista que es creua amb ell amb una bici inferior, o sense maillot, o sense culot. Tots som ciclistes !!

A les marxes de btt tenim als que baixen com una moto, realment en saben, jo també he baixat “follat” per trialeres i camins, però he tingut respecte pels altres. Pensem que la gent que comença no sap baixar, que va més lenta, amb precaució i que és el futur d’aquest esport o afecció, no cal passar-los de mala manera com si fessin nosa.

Penso que no cal perdre aquest costum o tradició de saludar, penso que una salutació, un gest uneix molt als ciclistes, et sens més integrat al colectiu, no et sens tant sol. Pensem que una salutació per un noi/noia que comença és molt important, el pot motivar més a sortir, a entendre més el nostre món.

Són el futur.

Siguem amables, no costa res.

3 comentaris:

CICLISMO NINJA I ha dit...

Totalmente de acuerdo pero es q entre los mismos ciclistas de carretera se saludan o no porq te ven como un globero... ver esto: http://magotusinu.blogspot.com/2007/08/globero.html

Yo salgo en mountain y en bici de carretera y es muy triste cuando alguien no saluda. Yo saludo a todos incluso a los q van corriendo a pié, o andando por el monte, no se, pienso q en un momento de apuro, todos podemos ser útiles para todos. Por simple camadería.

Nos vemos y muy buena web.

carlessol@gmail.com ha dit...

Hola Manolowik he llegit la definició de globero que tens penjada en el teu blog , és molt bona i realment tot lo que diu és veritat.
Gràcies pel teu apunt.

Jaumet ha dit...

Completament d,acord amb els comentaris.Es una llastima,jo recordo que fa 20 anys,quan la bici de carretera era l,unica,tothom ens saludavem.Ara que torno a la bici,amb 38 anys,veig que a la carretera poca gent et saluda.La mtb es diferent,o pot ser que el medi natural faci mes amable i educada a la gent.Jo continuaré com sempre dient hola i adeu a qui trobi en bici,caminant o en Guarà (burro català)...