dimecres, 12 de desembre del 2007

Restaurar un vell tàndem 1

Acaba de caure a les meves mans un vell tàndem de la casa italiana Bottecchia, a simple vista està per llençar i algú podria pensar que on vaig amb aquesta relíquia?, dons potser si, però s’ha m’ha posat entre cella i cella intentar restaura'l i que quedi lo millor possible. Aquesta és una de les meves aficions, restaurar alguna bici. L'any passat ja en vaig restaurar dues i tinc penjat un petit Retall en el Bloc.

D’entrada ja el tinc tot desmuntat, he fet una primera valoració del material aprofitable i del que no. He observat que les dues llantes estan tant rovellades que hi ha forats que travessen a dintre del pneumàtic i no les podré aprofitar, llàstima ja que porten dos frens de tambor que també estan fets malbé, tindré que passar amb dos frens normals.. El canvi no funciona i espero trobar-ne un de similar. Els pneumàtics estan ressecs i no serveixen, no tindré cap problema ja que són de mida 26" igual que les btt.

Tampoc està aprofitable un dels dos seients, hauré de treure molt de rovell de les parts niquelades, rascar i pintar el quadre, netejar, rascar i pintar els parafangs, canviar totes les fundes i cables. Les dues caixes de pedalier les tinc que desmuntar i engrasar igual que la direcció. Les tiges dels dos seients estaven clavades i m'he les he vist negres per poder-les treure, amb oli d'esprai i una mica d'escalfor les he pogut alliberar del quadre ja que el rovell les havia soldat. Les dues cadenes penso que les podré fer servir, de moment ja les tinc dintre d'una llauna amb gasoil. El tàndem porta de sèrie una corona de 5 pinyons que intentaré salvar per posar-la a la roda nova.

Aquestes festes de nadal ja tinc feina, aniré fent mica en mica i quant estigui acabat penjaré les fotos.

Això si, espero que pugui trobar totes les peces, funcioni la bici i puguem sortir a donar un tomb per Vilanova.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Carles!
A mi els reis m'han portat una bicicleta de més de 50 anys que m'he trobat llençada a la brossa.
Anit vaig començar a llevar-li pintura de les dues capes superposades que té i també tinc una feinada.
Si saps d'alguna web on donen idees als que comencen, o algun manual, o cap lloc on cercar peces soltes de bicicletes velles t'ho agrairia, p.e. necessite un fre per al davant de vareta que no el portava ;)
Bo, seguiré el teu bloc per veure eixe tàndem com rutlla.
A veure si vaig contant els meus progressos al meu bloc.

carlessol@gmail.com ha dit...

Jo en aquest tema sóc autodidacte,treure pintura, lijar i anant fent proves amb pintutes , etc ... Un bon lloc per conseguir peces per bicicletes és els Punt Net o verd, són les deixalleries que tenim als nostres pobles, amb una mica de bon rotllo ens poden donar alguna peça. Espero que et quedi bé la teva bici, m'agradaria poder veure alguna foto.

Salut !!

Coses de Pac ha dit...

Hola Carles de nou,
ja he fet unes primeres línies sobre el procés de restauració, i amb fotos!
Pots veure-ho a
http://www.cosesdepac.net/?p=247
Seguiré contant els avanços ;) :D