diumenge, 20 de juny del 2010

Marxa 3 Nacions o com morir de fred un 20 de Juny

Hem tornat sants i estalvis de fer la Marxa de les 3 Nacions i dic això per que ha estat un dels dies que ha fet més mal temps i uns del que he passat més fred de la meva vida. Hem tingut de tot, temporal de vent, de pluja, de neu i de fred, a dalt de l'Envalira (2407 m) marcava 4 graus sota zero.

La organització ha tingut que rescatar ciclistes i bicicletes de les carreteres amb camions i autocars, els passos fronterers del Pas de la Casa molts ciclistes estaven dintre de les garites dels gendarmes passant el fred com podien, per la part del darrera la organització a neutralitzat la Marxa i ha obligat als ciclistes a plegar i ha agafar els autocars que ha posat la organització.
Lo curiós del dia ha estat que de bon matí ha fet sol i a l'arribada també, això ha fet que la majoria de ciclistes anéssim d'estiu, amb guants i culots curts, tant sols amb un prim impermeable.
Més informació del rescat.





A Puigcerdà ens hem desplaçat amb la família a passar el cap de setmana i el diumenge a participar a la Marxa.
La sortida com cada any ha estat de la Plaça del Campanar a les 8 del matí, allà ens hem reunit uns 400 ciclistes amb ganes de passar-ho bé, allà estàvem la meva filla Mireia i el David que per ell era la seva primera marxa, ja feia dies que tenia il·lusió per fer-la, però degut al mal temps no l'ha pogut acabar i l'han fet pujar a un dels autocars.



La anada fins a la Seu ha estat ràpida com sempre, plat gran i a rodar com a condemnats, aquí ja ens ha començat a molestar el vent, la pujada fins a Andorra la gent anava cercant grupets degut al fort vent de cara. Ja han començat les primeres rampes i no les hem deixat fins a dalt de l'Envalira, a la cota 1700 de la pujada ja ha començat a nevar i ha fer fred, tothom a coronat com hem pogut. El descens ha estat una altre cosa, les mans, dits i cames s'han començat a glaçar, les mans no cotrolavem els frens, molta gent s'ha aixoplugat on ha pogut, al Pas de la Casa, a les benzineres, a les garites dels gendarmes, la imatge era dantesca.
La meva filla i jo hem decidit tirar avall, hem pensat que era la millor solució en aquell moment, no sabíem que la organització anava recollint gent per darrera. Ella ja m'havia passat abans de coronar el port.
Ens quedava el curt Puymorens (1915 m), el fred era inaguantable, he tingut la sensació que el cervell s'hem glaçava, costava pensar i no hem sentia els dits, però sabíem que més avall feia més bo i avall que fa baixada.



La Mireia ha estat la primera dona en arribar a meta, un altre cop ha arribat abans que jo, aquest cop m'ha tret uns 18 minuts, cal felicitar-la, segons ella aquest any no estava gaire entrenada, colló !!

Vídeo del pòdium gentilesa de NikaBike :







14 comentaris:

Anònim ha dit...

Menudo año llevas Carles, primero fue la Roubaix y ahora esta. Ya te has mojado para unos años, ahora a recuperar y ha hacer salidas para disfrutar, Felicidades a ti y a Mireia. David no te desanimes eso nos ha pasado a todos alguna vez.
Rafa.

Rodacorriols ha dit...

Collons! quin fred, lluitan contra els elements! Es passá malament peró desprès es recorden com a moments epics i aventures per recordar. Al final un dia d'aquests acabare pujant a una bici de carratera! Ara a per un altre Carles. Salut!

CICLISMO NINJA ha dit...

Ostras NNEENNGGGGGGGG!!!! Antes que nada felicitar a la Mireia, qué ilusión estar en lo mas alto del podium un día tan horroso!!! Y a tí?????? Madre del Amor Hermoso, el año pasado contabas q te habías torrado subiendo el Envalira y mira este!!! Nenggg, llevas un año 2010 INCREIBLE!!!!! Ahora si q puedes descansar q te lo has ganado. ¿Pensabas que con 50 años todo estaba acabado? Creo q te has demostrado q incluso andas mas q antes o con mas cabeza y eso es un GRADO!!! Tienes un futuro fantástico ante ti, mira al Sáncho, Felipe y Mateu, 70 años y dando guerra. Me parece q la posible crisis de los 50 la has superado con NOTA MUY ALTA. FELICITATS!!!!

nikabike ha dit...

Ei!!! Felicitats Carles per acabar aquesta bogeria,..... mare meva quin patir!!! I molt contenta de compartir podi amb la Mireia, ens vàrem creuar vàries vegades pujant l'Envalira i tot i els fred, vent i neu, encara teniem ganes de fer conya... és que estem fets d'una altra pasta!!
En breu faré crònica al blog, ab video de la nevadA INCLÓS!!!
Vinga, a disfrutar de l'èxit!!!

Anònim ha dit...

Merci Rafa i Manolo. Quin patiment.. i quin fred! xo ja està fet!
L'any vinent...potser la Quebranta, no??

Mireia

Lluis Ciclista ha dit...

ole tus güevos!!!! ne te has quedado corto, eres mi idolo !!!!

alex zulo ha dit...

moltes felicitats a tots dos ! amb un parell , caram quin cap de setmana !
a la tres nacions també hi havien anat el andresito y en antonio de la unio , a veure com han viscut el fred ! imagino que fotut !

y podium , caram caram ! molt bé nois !

CICLISMO NINJA ha dit...

Mireia a l´any que bè la Quebrantahuesos, vinga, si te la tomas tranquila la acabas bien, a ver si enredamos a tu padre q le veo muy-muy fino, y la acabamos en familia. Ens veiem!!!!

CICLISMO NINJA ha dit...

Ya lo hablaremos mas adelante Carles y Mireia pero el año que viene nos tenemso q apuntar a la Quebrantahuesos, yo la he hecho 3 veces y se que os gustará. UN ABRAZO!!! Ah Mireia, te fichamos para la Unió Ciclista, no se si los de Caisse D´Eparge te renovaran o no... pero cuenta con nosotros, necesitamos chicas en el club.

Nello69 ha dit...

Òstia Carles, i vas baixar amb guants curts (a la foto ho sembla...)??? Jo encara tinc la punta de 2 dits mig adormits del calvari que vaig patir a les mans, i ni tan sols vaig arribar al Pas de la Casa!!!

carlessol@gmail.com ha dit...

Gràcies pels comentaris !!
Ara realment penso que vaig ser un inconscient, lo que vàrem viure va ser una bogeria, si !! i a més amb guants curts.
I va haver un moment que no podia prendre decisions i el cap no hem funcionava, però per no poder pensar vaig tirar avall. Al veure la gent a dintre de l'aduana no m'ho creia.
Encara tinc les puntes dels dits adormides, suposo que anirà marxant de mica en mica.
Un altre per explicar !!

Luis Recuenco ha dit...

Carles:

Jo tambe tinc las puntas encara dormidas.Enhorabona per acabar, menuda experiencia.

Anònim ha dit...

Manolo no creo q me renueven!! a ver, q oferta haceis?? pero yo soy un paquete eh?!

Paco ha dit...

Enhorabona per haver pogut acabar aquesta aventura,Carles..!! Tens raó que ens podem sentir ben orgullosos..!!
Felicitats també per la teva filla..!!
Va ser molt i molt dur..!!
Perdona per la foto robada,..ja no m'encordava d'on l'havia tret..!!
Gracies..!!
Per cert jo també he passat els 50.!!
"Que no estamos tan mal...!!"