dimecres, 5 de gener del 2011

Btt per Santes Creus, Querol, Aiguaviva...

Buff, buff, buff !!!
Quina sortida de btt !! encara amb fan mal les cames i això que la volta la vàrem fer ahir.
70 km i 1800 m de desnivell. (Penjada al Wikiloc)

El lloc escollit pe la sortida ha estat Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia a la comarca de l'Alt Camp. Un dels lloc emblemàtics de la Ruta del Cister.
Feia dies que en Josep Fornells tenia preparada aquesta ruta i ahir va arribar el dia per fer-la. Jo ja pressentia que seria una volta dura, però la realitat a superat lo que imaginava, ha estat molt, molt dura!
Ja de sortida de Santes Creus (303 m) hem enfilat cap a les Ordres i de seguida la forta pujada cap el Puig de les Basses a uns 850m d'alçada, el qual hem rodejat. Aquí tenim molt bones vistes de la Serra de Miramar, del Pla de Santa Maria i del Pont d'Armentera.

Comencem a baixar una mica per arribar al Castell de Pinyana a uns 700 m, curiosament el cartell indicador de dit castell hi ha una errada important ja que marca una alçada equivocada de 570 m. La baixada fins a Querol és impressionant, les rampes son mol dretes i pensem lo que ens hagués costat fer la volta al contrari.
Arribem a Querol (550 m) per un tram curt de carretera i fent un cafè i pasta al restaurant Sant Jordi. Sortim del poble per retrobar la ruta, la pujada comença ha ser dura i ens porta al coll de Montagut (850 m) , travessem la carretera i anem cap a l'ermita de Sant Jaume de Montagut a sota mateix del cim del mateix nom. Aquí parem una estona, hi val la pena, el lloc és tranquil, tenim bones vistes, hi fem algunes fotos.
Aquí agafen un tram del gr 172 i per senderol baixem a la carretera que va al Coll de la Torreta, passem a la vora de Can Llenes i arribem a dit coll (720 m). Aquí girem a l'esquerra per pista i amb bastants quilòmetres trencacames passem el coll de la Caça i pel costat del poble abandonat de Selma, estem a la vora del Pla de Manlleu, però la nostra ruta s'enfila per passar un coll que ens durà a Aiguaviva, aquí teníem previst parar a dinar al Celler, però avui està tancat, ja son quarts de tres de la tarda, mengem unes barretes a la plaça del petit poble, parc infantil (aquí el Josep fa una imprudència d'encendre una cigarreta en el parc) espero que no li arribi la sanció. Omplim els bidons d'aigua bona i fresca de la mina de Aiguaviva i continuem la ruta pel Fondo de Fontanilles, un lloc molt bonic que ens du a la vall del Torrent de Sant Marc i més endavant a la carretera del Coll de l'Arca, fem un tram d'asfalt i girem a la dreta per passar per sota de la Serra del Montmell. Passem per les masies de Vallflor i més endavant per l'ermita de Sant Marc, aquí tornem a sortir a la carretera de Can Ferrer a Aiguaviva.
Tornem a fer un petit tram d'asfalt per entrar per un senderol a l'esquerra, aquí ens trobem a un ciclista de muntanya i dos caminants i fem petar la xerrada una estona, continuem pel senderol i més endavant per pista, a sobre nostre tenim les restes impressionants del Castell del Montmell.
Tornem a la carretera i ja enfilem el barranc del Clot del Montmell, arribem a la masia la Manlleva, més endavant empalmen al Torrent del Miracle i arribem a les Pobles, ja son tres quarts de cinc de la tarda i tenim el cos i les cames fetes caldo, ja tant sols ens queden uns 3 km fins al final, els baixem per una pista molt pedregosa i passades les 5 arribem a Santes Creus. No hem dinat i tos els bars i restaurants estan tancats, tenim una gana que ens menjaríem un bou, agafem el cotxe i avall a a cercar un lloc per berenar, al final a Rodonyà trobem un lloc obert i ens preparen unes llesques amb truita i pernil que ena ajuden a refer-nos.


2 comentaris:

Agustí ha dit...

Molt guapa la sortida.
Salut.

CICLISMO NINJA ha dit...

Por la zona y tal, y solo he pasado por carretera, se intuye muy accidentada y el Josep se está poniendo muy-muy fuerte, así q cómo la dfiniríamos, dura-dura y de técnica media???