dimarts, 20 de desembre del 2011

Volta a Catalunya 1911-2011, un segle d'esport i país

El llibre de Rafael Vallbona s'ha presentat aquest dilluns en un acte que ha comptat amb la presència del director de la Volta i de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

La sala de plens de del Consell Municipal del districte Sants-Montjuïc ha estat l'escenari per presentar durant la tarda d'aquest dilluns el llibre del centenari de la Volta a Catalunya, escrit per Rafael Vallbona i patrocinat per l'Obra Social de La Caixa: Volta a Catalunya 1911-2011, un segle d'esport i país (Cossetània Edicions), una obra de 304 pàgines plenes d'imatges a tot color que, segons el mateix autor, no pretén ser una crònica dels 100 anys de la cursa ciclista, sinó "representar un record que tothom té sobre la Volta".

Vallbona, autor de diverses novel·les i també d'alguns llibres sobre les seves travesses als principals ports europeus com a cicloturista, ha volgut destacar la gran feina gràfica que s'ha hagut de dur a terme i l'aposta de l'editorial per apostar per un llibre de grans dimensions (24x29cm). A més, en el seu repàs per la trajectòria de la Volta, ha volgut ressaltar el paper clau que ha tingut aquest esdeveniment esportiu "en un segle importantíssim perquè Catalunya entrés a la modernitat".

Per la seva banda, l'alcalde Xavier Trias, que ha tancat l'acte, ha destacat que "Barcelona sempre estarà al costat de la Volta, pel bé de Barcelona i pel bé de Catalunya", en el sentiment de voluntat de continuïtat que tothom ha tingut en ment en uns anys gens fàcils per l'organització.
(Diari Ara)

1 comentari:

CICLISMO NINJA ha dit...

Espero q este libro y este aniversario pueda impular la Volta y se vuelque el ayuntamiento porq las palabras son las palabras y los políticos ya sabemos de qué palo van. El libro será impresionante. Lo iré a ver a casa del Pascual...