diumenge, 8 d’abril del 2012

Volta per la Serra de les Gavarres

Les Gavarres és una serra que es troba a cavall entre el Baix Empordà i el Gironès. No és una serra de molta alçada, el punt més alt és el Puig d'Arques amb 535 m, però les seves carreteres estretes i tranquil·les fan de bon rodar per el ciclistes d'asfalt.
Aquest passat diumenge de Setmana Santa aprofitant l'estada a la zona he agafat la Tricross i he anat a fer una volta, he passat per carreteres que no coneixia, zones totalment desconegudes per a mi, especialment les de muntanya ja que per la plana empordanesa ja hi havia anat altres vegades.
La Sortida ha estat de Peratallada, cap a Vulpellac, La Bisbal, pujada i baixada a Calonge pel Coll de la Ganga (210m), coll molt suau excepte el darrer km. De Calonge cap a la dreta, cap a Romanyà, previ pas per un altre coll, on hi ha el dolmen de la Cova d'en Daina, baixada cap a Llagostera, aquí ja per carretera més ample i transitada he anat fins a Cassà de la Selva. A dintre del poble, cap a la dreta surt la carretera que puja cap al Coll de Santa Pellaia (357m) i baixa a Sant Sadurní de l'Heura, passo per Monells, aquí paro a fer alguna foto, el poble s'ho val. Tiro cap a Corça i cap a la Bisbal, em desvio a l'esquerra per passar per Castell d'Empordà i d'aquí per pista de terra en bones condicions (per això porto una ciclocròs) cap a Canapost i arribada a Peratallada.
Total 84 km i uns 1000m de desnivell, volta de poca dificultat però amb un paisatge espectacular.