divendres, 25 de maig del 2007

Els vídeos

Últimament i gràcies als portals youtube , google vídeo , dailymotion i d'altres s'ha posat molt de moda que la gent gravi els seus vídeos domèstics o no tant domèstics i els pengi en aquestes webs , buscant per la xarxa hi han pàgines molt ben parides i molt treballades , per exemple el blog del castellonenc Lorenzo Montón , aquest blog parla de càmeres , artilugis per poder gravar i evidentment es poden veure les seves gravacions a dalt de la bici , té enllaços de pàgines americanes , està força bé. També la web amigos del ciclismo té un article interessant
Aquest boom dels vídeos és degut en part a les noves tecnologies , la majoria de càmeres de fotos digitals poden gravar uns minuts amb vídeo , les càmeres de vídeo han baixat molt els seus preus , i molt a favor nostre han reduït les seves mides , lo que permet portar-les fàcilment a la butxaca del mallot , col·locar-les a la bici , al casc , etc ...
També els formats per emmagatzemar les imatges (targes de memòria) han baixat molt els seus preus , cada vegada tenen més capacitat (Gb) , és molt fàcil descarregar-les a l'ordinador i després poder editar-les , també cal destacar que la durada de les bateries ha millorat i duran molt més.
Per una altre banda la gent va perden les seves vergonyes i va fent públic les imatges de les seves excursions , fa uns anys era impensable ensenyar a estranys les fotos o gravacions personals. Les imatges que tu podies veure eren les que algun programa d'aventura treia per la tv.
La part positiva d'això és que des de la cadira de casa teva pots accedir a llocs , paisatges i rutes que et queden molt lluny de casa i que potser no hi aniràs mai , però tu pots veure aquestes contrades i lo bé que s'ho passa el personal.
La part negativa és fer públic zones i espais que per tu eren un tresor , que hi anava molt poca gent o ningú i que degut a editar-les amb vídeo es poden massificar.

Visca el progrés "entre cometes"

2 comentaris:

montonm ha dit...

Hola Carles,
Me alegra que mi blog te haya parecido interesante para publicar un link.
Ahora mismo le echo un vistazo al tuyo, que tiene buena pinta...

He tardado poco en descubrirlo ¿verdad?.
Ya de paso, te agradecería que corrigieras el nombre. Me llamo Lorenzo Montón. (no Alberto Monzón)

Un saludo.

carlessol@gmail.com ha dit...

Hola Alberto , perdona por canviarte el apellido , ya lo he corregido.
, espero que te guste mi blog , intento que sea variado , esta en catalan , espero que como buen vecino lo entiendas,
Gracias