dilluns, 19 de maig del 2008

Més descobertes al voltant de Vilanova

Aquest dissabte he sortit a fer un altre tomb improvisat, un d'aquets tombs que surts amb la bici de btt, la càmera de fotos i que intentes anar descobrint o redescobrint llocs i coses que hem sorprenen o detalls que considero atraients per als meus ulls.

Entre aquestes aficions d’anar redescobrint coses tinc el hobby d’anar fotografiant les barraques de vinya o mulasses, avui n’he trobat dues més, una entre les Mesquites i el Balcó, aquesta té el sostre enrunat i està envoltada de matolls i una altre ja de tornada en el Camí de les Palmeres més amunt del Pas del Bou, aquesta reparada amb un gust criticable i en mig d’una urbanització d’aquelles típiques “me voy al huerto o me voy al patio". Aquestes barraques de vinya ja les he afegit al llistat de fotos que vaig fent mica en mica i que tinc penjat aquí mateix en un Retall.

De sortida he anat cap a Solers , després cap a la Torre d’en Veguer on he passat pel carrer d’en Pere Tàpies, per aquí fa molts anys que hi passo i sempre deia que tenia que parar i fer-hi una foto, avui ho he fet, m’entres retratava el carrer i la placa he pensat si el gran Pere Tàpies (Joan Collell) vilanoví de soca-rel no es mereix un carrer en un altre lloc i no aquí lluny del centre i en una urbanització sense asfaltar i sense serveis, bé però això és cosa d’altre gent i no vull entrar-hi.

He continuat cap a la Masia en Cabanyes, el Camí Ral està totalment aixecat ja que posen uns tubs dintre d’unes rases. Aquí han fet un desviament que et fa tirar amunt cap el camí d’unes caves i han obert un pas entre vinyes per passar a l’altre banda i empalmar amb el camí del Mas de l’Artís, en aquest lloc he fet una altre foto, la del canal del Pantà de Foix, aquest canal portava l’aigua de la presa fins als camps on fa molts anys hi regaven els pagesos , avui ja no tenim ni pagesos ni aigua, una pena.





He continuat amunt cap el Mas de l’Artís hi he passat per sota del petit aqüeducte del canal que hi parlat anteriorment, foto per recordar, continuo amunt, giro cap a l’esquerra per anar a buscar la masia abandonada de Les Mesquites, una altre pena ja que el lloc és bonic. Aquí he parat i en el fondo, a sota del camí del Balcó, entre vinyes i en mig d’un bosquet he vist la barraca de vinya anomenada anteriorment, he baixat i he fet la pertinent foto, aquesta construcció té el sostre enrunat, una altre pena.

He continuat cap el Portal d’en Roc on hi ha un camp d’aquells que posen la piloteta blanca en un forat, he vist els aspersors regant a dojo, hem pregunto que passa amb això de la sequera ??. Tiro avall, ja de tornada cap a buscar el Pas del Bou, la zona és lletja de coll... és una d’aquestes típiques urbanitzacions que parlava abans, la única alegria és que puc fotografiar l’altre barraca que comentava anteriorment. D’aquí ja surto a la Bassa de Creixell i cap a casa.



2 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Tienes una gran dosis de observación Carles. Felicitats!!!

Anònim ha dit...

Hola Carles,yo creo que el canal sigue en activo ya que Marin tiene un huerto y alguna vez me ha comentado que tiene que ir a regar porque habren el canal.
Felicidades por el blog.
Rafa