dissabte, 30 d’agost del 2008

La carretera de les Costes del Garraf

Aquest matí he agafat la bici de carretera i he anat a fer la carretera de les costes, pujant fins l'Alt de la Mala dona i tornar cap a Vilanova per Ribes, això és lo de menys ja que el quilometratge és curt.
Lo que si vull destacar és la observació i fotos que he fet en aquesta carretera.
Ja fa uns dies que a Vilanova digital va sortir la informació de l'acabament de les obres en aquesta carretera, realment les obres no estan acabades, lo que si està acabat són les àrees de descans que penso que han quedat força bé, sempre hi quant la neteja d'aquestes funcioni, ja que es converteixen en "merenderos" amb vistes al mar.
Les obres de la carretera no estan acabades ja que s'estan construint unes barreres de protecció de ciment de 1'10 m d'alçada que substitueixen les tanques de ferro tan perilloses, aquests murs tenen de positiu la protecció de no picar contra tanques de ferro amb el canto viu i protegir a ciclistes, motoristes i cotxes de no caure muntanya avall o cap el mar. Com a negatiu tenen que treuen força visibilitat del paisatge marí, però per a mi lo més important és que aquestes tanques és converteixin en un fre per la brossa que hi ha a totes les carreteres, m'explico : Les carreteres, persones i vehicles generem molta quantitat de deixalles, pedres, herbes, llaunes, ampolles, plàstics, vidres i deixalles que es formaran per petites picades amb aquestes barreres, amb les anteriors barreres molta part d'aquesta brutícia era expulsada per sota de les antigues tanques de ferro que no arribaven al terra de l'asfalt, amb les tanques de ciment la carretera queda tancada hermèticament. Això pot comportar un problema gran per als ciclistes, risc d'accidents i de punxades, caldrà fer un seguiment de la neteja d'aquesta carretera !!
També he observat que tenen uns forats molt petits a ras de terra, aquests de seguida quedaran embossats i en cas de pluges fortes la carretera quedarà plena d'aigua.
A part d'això espero que al pintar les ratlles blanques del terra, deixin com a mínim 1 m entre aquests murs i la carretera i que els ciclistes puguem circular amb tranquil·litat.

1 comentari:

CICLISMO NINJA ha dit...

Hola Carles, bona tornada. Veo q has estado muy activo este verano, no paras!!! La carretera de las Costas es una asignatura pendiente en la comarca. Los días laborables es un peligro tras otro por la cantidad de tráfico que hay por lo caro de los túneles y por la cantidad de camiones q van a las 2 canteras, ¿canteras en un parque natural? 2 canteras y un abocador impresionante q genera residuos tóxicos q van al mar cuando hay lluvias... !Menudo parque natural de MIERDA!!! Y en la Plana Novella siguen edificando... en fin. Los camiones en las costas generan una gran nube de particulas en suspensión q acaba por rematar la faena, CONCLUSIÓN: la salida por carretera al Este es totalmente desaconsejable por su gran peligrosidad a no ser q lleves una mountain o estes muy fuerte como para afrontar la Plana Novella y el Ratpenat como via "alternativa" ¿Por qué no se baja el precio de los túneles el fin de semana para que el tráfico rápido pueda ir por los túneles y a la vez impulsar la actividad económica de la comarca y dejar la carretera de las costas como recorrido lúdico deportivo los fines de semana? Un saludo.