diumenge, 24 d’agost del 2008

Vacances per Holanda amb bici




Aquest mes d'agost hem estat una setmana per terres holandeses, Holanda és el país
de les bicicletes i tot amant d'aquestes màquines hi té que passar-hi uns dies.
La mobilitat amb la bicicleta en aquest país té molt poc a veure amb l'esport del ciclisme, és simplement una forma de viure, la bici està a tot arreu, la fan servir per anar a la feina, al mercat, per portar els nens a l'escola, per passejar, per sortir a la nit, per tot.
Evidentment també es poden veure els ciclistes de ruta, vestits amb mallot i culot amb la bici de carretera, però son els menys.
També està plena de canals i aquests canals plens de vaixells i en cada vaixell i van les seves bicicletes.
Nosaltres varem decidir fer les vacances amb la opció barco-bici de l'empresa Cycletours, aquesta manera de viatjar et permet tenir un camarot amb bany en un vaixell de 15 a 20 places, en aquest vaixell hi dorms, esmorzes i sopes, durant el dia fas ruta amb la bici i el vaixell navega fins el teu punt d'arribada, és una opció molt familiar i molt còmoda, et trobes gent d'altres països i fas entre 40-70 km diaris per terreny pla, entre canals, vaques, molins, pobles típics i verd, molt de verd.
La sortida es fa del port d'Amsterdam i durant 6 etapes dalt de la bici vas recorrent el país, com he dit abans es una opció molt familiar i bastant light per lo que respecta als recorreguts amb bici.

2 comentaris:

montonm ha dit...

Interesante...
precisamente ando yo pensando en hacer un viaje sencillo con la familia para el próximo verano.
(niños de 9 y 11 años)

¿Esta es posible, o quizás demasiado?

carlessol@gmail.com ha dit...

Hola Lorezo, encantado de volver a a saber cosas tuyas.
El viaje que nosotros hicimos por Holanda es ideal para niños (siempre y quando monten un poco en bici), en nuestro grupo habia un niño francés de esa edad y se lo pasó de muerte, piensa que se para mucho, es todo llano, el unico inconveniente es si sopla viento, por todo lo demás ningun problema, te dan las bicis segun tu talla (preguntan con antelación), animate vale la pena el país es precioso y la convinación barco-bici está muy bien.