diumenge, 21 de desembre del 2008

Amb bici pels camins rurals de Penedès


Avui he tornat a l'interior del Penedès a buscar camins, és una manera d'anar descobrint indrets que avegades i passes ràpid, amb cotxe o amb bici de carretera i no et pares, aquella pista asfaltada de l'esquerra o aquell camí que va a l'ermita tal o a la font qual.

M'he desplaçat fins a La Granada amb cotxe, és un lloc que hi vaig sovint, està ben situat per sortir amb bici cap a la banda est de la comarca, la idea era anar improvisant i anar tirant direcció Sant Sadurní per pistes de terra i d'altres d'asfaltades, el Penedès està ple de camins rurals, són aquells camins prou amples per passar un tractor, alguns estan asfaltats i els que no, tenen una bona base de terra, són aquest tipus de camins que no és poden fer amb bici de carretera i que tampoc cal fer-los amb una btt, la bici ideal és la bici hibrida. Aquest tipus de bicicletes són aquelles que porten rodes de 700 (mida de carretera) i pots col·locar pneumàtics de taco de 35, això et permet circular molt bé pels dos tipus de terreny, si tinc que fer tirades de carretera hem permet rodar millor que la btt i si vull ficar-me per un camí, dons cap problema, evidentment no agafo ni corriols ni trialeres.

Porten triple plat i manillar pla, el qual et permet dominar millor la bici i els canvis de marxes en aquests terrenys. En un anterior Retall ja vaig parlar d'aquestes bicis.
En definitiva he modificat la bici de ciclocròs que vaig comprar-me l'any passat i penso destinar-la per aquest tipus de rutes.
Amb l'ajuda del gps puc anar descobrint noves contrades i camins que passen d'un costat a l'altre sense masses problemes.


He sortit direcció Santa Fe, després cap a Sant Sebastià dels Gorgs, carretera cap a Cantallops, passo per Sant Pau d'Ordal, l'Avern, travesso l'autopista per sobre i l'ave per sota, hem dirigeixo cap a Sant Sadurní, aquí agafo la carretera de tornada fins a un trencall que hem porta a Can Cartró i de seguida una altre vegada a Santa Fe i tot seguit la Granada, punt de sortida, total uns 30 km amb uns 480 m de desnivell força divertits.
La bici ha funcionat força bé, tinc que fer algun petit canvi amb la mida d'alçada del manillar i quedarà perfecte.

3 comentaris:

alex zulo ha dit...

Ey !! Carles. T'haurem de fitxar a la grupeta per que ens ensenyis akests camins !! Molt Maca la foto amb Montserrat de fons .
No sembla lo àrida que acava sent la nostra comarca , mes aviat dira que es tracta del berguedà!
Bones Festes !

CICLISMO NINJA ha dit...

Esta la tenemos que hacer, ¿se puede hacer con la de carretera? Tiene muy buena pinta.

CICLISMO NINJA ha dit...

Uy que va, yo mi Ditec la meto por caminos y no le pasa nada, me subí al Puig de l´Àliga que la última parte no es asfaltada y el truco es ir muy despacio pero espera q le digo a la mujer q me compro una híbrida q seguro le mola la idea... jajajajajaja. Yo con el tiempo me pillaré una de ciclocross y haré caminos light y carretera. Con un par!!!