dimecres, 21 d’octubre del 2009

Bicicletes de btt amb rodes de 29"

Durant la sortida amb bici d'aquest diumenge passat vaig poder provar una bici de muntanya Gary Fisher amb les rodes més grans, aquesta seria la definició simple, la definició correcta seria rodes de 29 polzades. Aquestes rodes més grans equivalen en mida a les 700 de carretera, o a les hibrides de 28".
La primera sensació es que la bici és gran, però de seguida et fas a ella, és molt més estable al tenir més superfície que toca al terra, s'ensorra menys en terrenys tous i en terrenys complicats hi passa més per sobre. També en la relació dels canvis de pinyons té més avantatge, allargues més la marxa i pots anar amb un pinyó menys que amb les de 26".
Jo la veritat aquests canvis ja els havia notat una mica al fer servir la Specialized Tricross amb roda de 700 i pneumàtics de ciclocròs que tinc reformada amb manillar pla, la faig servir per cicloturisme amb alforges o per anar per pistes de terra no massa complicades, la diferència és que la de 29" porta pneumàtics més gruixuts i et permet poder passar per tots els terrenys, suspensió i que és una btt, de baixada per trialeres i amb velocitat no té color ja que et dona molta seguretat.


En contra té que pesa una mica més, porta més goma, més llanta i més llargada de radis, al pesar més les rodes tenen més inèrcia i per frenar li costa una miqueta més.
També són un problema estètic per la gent baixa, ja que visualment sembla que la bici és massa gran.
Ja fa temps que en la web Amigos del ciclismo en parlaven.
També dintre del Projecte Priscilla van provar i participar en la Titan desert.
La casa Orbea ja té a la venda dues bicis amb aquestes mides, l'Alma i la Lanza.
Els de Specialized també tenen les Stumpjumper 29".
Suposo que mica en mica hem veurem més.

4 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Cachhiissss, ahora q tengo una mountain medio decente, ala, otra vez desfasao... deu meu, q no em faig amb el ritme de les noves tecnologies... soc un "viejuno", no tinc remeï. Apa...

Vicenç ha dit...

Molt bona informació el tema de les 29". Salutacions

Antoni ha dit...

Jo ja fa dos anys que utilitzo 29" per muntanya.
Tot són avantages, l'únic problema són les zones molt técniques(trialeres). Però per a mi (i molta gent que conec)no és cap problema per que sempre les evitem. Rodant, baixant pistes, i pujant a ritme, no hi ha color.
En quant a marques la més la més encertada és Gary Fisher, ja fa molts anys que va apostar per les 29".

Anònim ha dit...

De moment molt content pq he anat mes ràpid que en una sortida normal.he fet una bona elecció!!!